Toiletvoorziening in nieuwbouw supermarkt ‘teleurstellend’

02-06-2021 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De Verenigde Senioren Partij vindt het teleurstellend dat de openbare toiletvoorziening na nieuwbouw op de Vlietlocatie in een supermarkt gevestigd is. ,,Het toilet is dan alleen bereikbaar tijdens openingsuren. Verder moeten gebruikers eerst een sleutel ophalen”, zo schrijft de partij in schriftelijke vragen aan het Maassluise college.

De VSP wil daarom van het Maassluise college weten waarom is gekozen voor een toiletvoorziening die alleen te gebruiken is tijdens openingsuren van een winkel. ,,Waarom houdt u geen rekening met mensen die ook buiten winkeltijden de binnenstad van Maassluis bezoeken?”

De partij pleit er verder voor iedere 500 meter een openbaar, toegankelijk en schoon toilet in de binnenstad en drukke voetgangersgebieden te realiseren. Zo wordt ook voorgesteld door de ‘Toiletalliantie’. ,,Wat is uw reactie op het uitgangspunt van de Toiletalliantie en op welke manier denkt u hier op korte termijn invulling aan te geven?”

Vlietlocatie
Op de Vlietlocatie aan de Anne de Vriesstraat komen 24 sociale huurwoningen, 37 vrije sectorwoningen en een nieuwe vestiging van supermarktketen Jumbo.Gerelateerd