Categorieën

Service

Openingsknaller voor MVC Heren 2

Openingsknaller voor MVC Heren 2
Sport

Openingsknaller voor MVC Heren 2

  • Redactie
  • 25-09-2023
  • Sport
Openingsknaller voor MVC Heren 2

MAASSLUIS - Het volleybalseizoen is weer van start gegaan. Afgelopen zaterdag speelden de herenteams van MVC thuis in de Wethouder Smithal hun eerste wedstrijd in de competitie. Beide teams komen uit in de 3e klasse. MVC heren 1 moest nog even wennen aan elkaar en ging daarom finaal onderuit tegen Volley Lek en IJssel. De oude mannen van MVC heren 2 zorgde echter voor een spektakel door voor eigen publiek met een ouderwetse vijfsetter met 3-2 te winnen van VC WIK Groot-Ammers.

Heren 2 kon nog niet compleet in het veld treden. Door blessures en vakantie hadden de oude mannen de hulp nodig van Heren 1 om beslagen ten eis te komen. In de 1e set was het duidelijk dat Wik Groot-Ammers er ook zin in had om de wedstrijd te winnen. Het spel ging gelijk op. Het samengestelde team van MVC liet zich echter niet van de wijs brengen en kon door mooie aanvallen en goed geplaatste balletjes uiteindelijk de set naar zich toe trekken. Setstand: 25-23. In de tweede set ging het bij MVC al snel verkeerd. De pass kwam niet aan en er werd veel in het net en uit geslagen. Dat was niet de bedoeling. Halverwege de 2e set kreeg MVC de smaak weer te pakken maar kon niet meer voorkomen dat de set naar Wik Groot-Ammers ging. Setstand 20-25.

Met weer een nieuwe opstelling in de derde set zorgde er voor dat het spel weer gelijk op ging. Wik Groot-Ammers kon echter een gaatje maken wat door MVC niet ingehaald werd. Wel goed spel, MVC kon scoren, maar Wik Groot-Ammers deed het net iets beter. Bij een stand van 22-22 moest MVC ook toegeven dat WIK wat sterker was. Setstand 22-25. Maar de heren gaven de moed niet op. De koppies bleven omhoog en opeens kreeg MVC vleugels. Met een goede servicebeurt van Remko en Alex, liep MVC zeer snel uit, naar een verschil van 8 punten. MVC stond op een gegeven moment met 15- 7 voor. Het was duidelijk dat deze voorspong niet meer werd weggegeven. WIK was een beetje de weg kwijt en konden niet meer herstellen. Een riante setwinst voor MVC 25-16.

Op naar de vijfde set. MVC was gedreven om die te winnen. MVC begon met serveren maar liep al snel tegen een kleine achterstand op. Doordat alle mannen zeer gedreven speelden en zich niet gek lieten maken werd een 4-7 achterstand omgezet naar 9-9. Daarna ging het gelijk op. MVC bleef op voorsprong en konden het afmaken bij 14-13, doch WIK kwam terug. In zinderende slotfase zorgde er voor dat MVC deze set met 17-15 won. Een mooie 1e overwinning in het nieuwe seizoen.