Categorieën

Service

Opnieuw geen verandering in coronacijfers Maassluis

Opnieuw geen verandering in coronacijfers Maassluis
Gezond

Opnieuw geen verandering in coronacijfers Maassluis

  • Redactie
  • 27-05-2020
  • Gezond
Opnieuw geen verandering in coronacijfers Maassluis
MAASSLUIS -  62 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 20 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Vier Maassluizers zijn aan het virus overleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. In Vlaardingen zijn er 267 mensen besmet, liggen er 43 in het ziekenhuis en zijn er 29 overleden. 234 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 57 in het ziekenhuis. 23 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 190 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 45.768. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 15, gisteren stierven er 26 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 5.871 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 7 naar 11.697.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.