Categorieën

Service

Oud en nieuw: bijna €5.500 aan schade

Oud en nieuw: bijna €5.500 aan schade
Nieuws

Oud en nieuw: bijna €5.500 aan schade

  • Redactie
  • 08-02-2021
  • Nieuws
Oud en nieuw: bijna €5.500 aan schade
MAASSLUIS – De jaarwisseling kost de gemeente dit jaar €5.489,- aan schade. Dat schrijft burgemeester Edo Haan in een informatiebrief aan de gemeenteraad van Maassluis. Vorig jaar lag dit bedrag op €6.685,-. Woningcorporatie Maasdelta noteerde een schadebedrag van €500,-.

Door vuurwerk is er schade aangericht aan een dertigtal prullenbakken en twee verkeersborden, aldus de gemeente. ,,Dit jaar zijn de prullenbakken bewust niet weggehaald vanwege het vuurwerkverbod en met de kosten van aangerichte schade is rekening gehouden. De totale materiële schade bedraagt circa €3.975,-.” De schade als gevolg van vernielingen aan gemeentelijke gebouwen wordt geschat op €1.514,-.

Preventief

De gemeente zette ook dit jaar weer in op preventieve maatregelen. Zo werden er twee mobiele camera’s gehuurd en samen met de twee camera’s van de  gemeente zijn deze ingezet bij het Cruyffcourt in het Beethovenpark, bij de Dennendalscholen, bij het Startpunt en bij de Ichtusschool. ,,Helaas is de mobiele camera in het Beethovenpark tijdens de jaarwisseling omvergegooid en vernield. Op de beelden die opgeslagen zijn, zijn de daders helaas niet herkenbaar zichtbaar. Er is aangifte gedaan van vernieling.”

Brandweer

De burgemeester meldt verder dat er ‘ook regionaal er merkbaar veel minder inzetten voor de brandweer waren’. In Maassluis werd de brandweer acht keer opgeroepen. Vorig jaar lag dat aantal nog op 27. Er waren onder andere 6 buitenbranden in Maassluis.