Categorieën

Service

Oud MVC is jong MVC de baas!

Oud MVC is jong MVC de baas!
Sport

Oud MVC is jong MVC de baas!

  • Redactie
  • 11-04-2022
  • Sport
Oud MVC is jong MVC de baas!

Aanval Robin(H1) wordt geblokt door Heren 2 (Foto: PR)

MAASSLUIS - Afgelopen donderdag was het dan zover. De onderlinge strijd van de oudgedienden(Heren 1) tegen de jonge talenten (Heren 2) van MVC. Heren 1 gaat voor het kampioenschap en heren 2 wilde de stijgende lijn in hun spel voortzetten en was op een overwinning uit. Na de wedstrijd bleek het jonge talent nog steeds een maatje te klein voor de oudgedienden van heren 1. Uitslag 4-0 voor Heren 1.

Beide teams waren volledig aanwezig. Heren 1 met 10 man sterk, was een unieke situatie. Gelukkig had aanvoerder Jeroen een goede tactiek van niet meer dan 2 wissels per set bedacht, zodat er rust bleef in het spel. Heren 2 trad met 8 man sterk aan en dachten de oude mannen even een klein lesje in volleybal te kunnen geven. In de eerste set ging de strijd dan ook gelijk op. Heren 1 was niet geheel wakker en stond vaak te kijken in het veld waardoor Heren 2 de puntjes konden pakken. Maar bij een stand van 12 -12 herpakte Heren 1 zich, liepen ze uit en haalde de set naar zich toe, 25-15. In de tweede set ging Heren 2 ten onder aan hun zwakke punt. De pass op de service verliep erg slecht en door een goede servicebeurt van Remko en Willem was het snel bekeken. Setstand 25 – 7.

Op naar de 3e set. Voor heren 1 altijd een belangrijke set. Men zakt een beetje in en door de wissel van spelverdeler is dat altijd even wennen. Heren 2 maakte hier dan ook gretig gebruik van. Dit keer hadden zij een goede service en had heren 1 hier moeite mee. De strijd ging dan ook gelijk op met mooie aanvallen over en weer. Door te veel fouten bij Heren 2 ging ook deze set naar de oude mannen 25 – 17. De overwinning voor de oude mannen was dus al zeker gesteld, maar doel was die 5 punten binnen te halen. In de 4e set was het spel gelijk aan de andere sets. Heren 2 probeerde het wel maar door de slechte pass en de onzuivere maar snoeiharde aanvallen kwam het niet tot scoren. Bij heren 1 was dit wel het geval en door constant te blijven spelen werd ook deze set gewonnen. 25 – 15.

Voor MVC heren 1 weer een belangrijke overwinning op weg naar het kampioenschap in de 4e klasse met zicht op promotie. Op donderdag 21 april om 21:00 uur is de return wedstrijd tussen H1 en H2 in de Wethouder Smithal. Ook dan zal er een krachtmeting zijn tussen jong(Heren2) en oud(Heren1) daar beide teams gebrand zijn op een overwinning. Komt dat zien.