Categorieën

Service

Overvolle papiercontainers en verwarring over groene en grijze bakken

Overvolle papiercontainers en verwarring over groene en grijze bakken
Nieuws

Overvolle papiercontainers en verwarring over groene en grijze bakken

  • Redactie
  • 21-01-2021
  • Nieuws
Overvolle papiercontainers en verwarring over groene en grijze bakken
MAASSLUIS – Het ging voornamelijk over afval tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraadsvergadering afgelopen dinsdagavond. Jesse de Jong wilde namens D66 Maassluis weten hoe wordt teruggekeken op de verwarring rond het ophaalschema van de groene en grijze containers aan het begin van dit jaar. Daarna vroeg Iris Vrolijks namens de PvdA Maassluis aandacht voor overvolle papiercontainers.

Grijze en groene containers

Aan het begin van het jaar ontstond er verwarring over het klaarzetten van de groene of grijze containers voor de afvalophaaldienst. ,,Dat leidde tot een bonte verzameling van kliko’s langs de kant van de weg, groen en grijs door elkaar,” aldus Jesse de Jong namens D66 Maassluis. ,,Op welke manieren is er gecommuniceerd en hoe wordt teruggekeken op de verwarring?”

Wethouder Fred Voskamp herkent het beeld van de groene en grijze kliko’s die langs de kant van de weg stonden. ,,We hebben gecommuniceerd via onder andere de website en de Schakel, maar de communicatie was dus niet geslaagd. Omdat de grijze bakken meestal vol zitten, dachten we dat het niet erg zou zijn om deze twee weken achter elkaar te legen. We moeten kijken hoe we dit in het vervolg beter kunnen doen.”

Papiercontainers

Iris Vrolijks van de PvdA Maassluis vroeg tijdens het actualiteitenhalfuur aandacht voor overvolle papiercontainers in de stad. Door de coronacrisis worden veel pakketjes besteld en eten thuisbezorgd. ,,Dat levert een grote massa’s aan verpakkingsmateriaal op, waardoor papiercontainers overvol raken. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat de containers minder vol raken?”

Wethouder Voskamp ziet ook dat de hoeveelheid papier toeneemt. ,,We zien het gebeuren, al heeft het niet altijd met een volle container te maken. Grote stukken karton komen vast te zitten in de invoer, waardoor het lijkt over de container vol zit. Deze verstoppingen worden verholpen door de grote stukken door te duwen. Bovendien gaan we kijken of we sommige papiercontainers drie keer per week kunnen legen in plaats van twee keer per week.”