Categorieën

Service

Palestijnse vlag van reclamezuilen verwijderd

Palestijnse vlag van reclamezuilen verwijderd
Politiek

Palestijnse vlag van reclamezuilen verwijderd

  • Redactie
  • 13-11-2023
  • Politiek
Palestijnse vlag van reclamezuilen verwijderd

Foto: ChristenUnie Maassluis

MAASSLUIS - De afbeelding van een Palestijnse vlag, die te zien was op de digitale reclameborden in Maassluis, is verwijderd. Dat meldt de gemeente na schriftelijke vragen van de ChristenUnie Maassluis.

De fractie van de ChristenUnie constateerde dat er op een aantal reclamezuilen in Maassluis een Palestijnse vlag wordt weergegeven en stelde daarover schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie wilde onder andere weten of er sprake was van ‘beleid’ of ‘een hack’.

Het college meldt dat de reclamezuilen beheerd worden door een bedrijf. ,,Dit bedrijf verkoopt advertentieruimte op het onderste gedeelte van de reclamezuil. Het bovenste gedeelte, de lichtkrant, wordt beheer door Ervaar Maassluis. Een bedrijf dat op het onderste deel wil adverteren, ontvangt een inlogcode en kan dan zijn boodschap of advertentie via het gebruikersportal direct plaatsen.”

De beheerder van het onderste gedeelte heeft besloten de afbeelding van de Palestijnse vlag te verwijderen, zo meld de gemeente. ,,Het bedrijf geeft aan dat in haar algemene voorwaarden politieke uitingen uitgesloten zijn van plaatsing op de reclameborden.”

De gemeente meldt verder geen invloed te hebben om dit in de toekomst voorkomen kan worden. ,,De beheerder onderhoudt het contact met de adverteerder die verantwoordelijk is voor het plaatsen van de vlag. De gemeente is hier geen partij in.”