Categorieën

Service

Politie waarschuwt voor 'Blue Whale Challenge'

Politie waarschuwt voor 'Blue Whale Challenge'
112

Politie waarschuwt voor 'Blue Whale Challenge'

  • Redactie
  • 07-07-2020
  • 112
Politie waarschuwt voor 'Blue Whale Challenge'
MAASSLUIS - De politie waarschuwt ouders en hun kinderen bedacht te zijn op de zogenaamde 'Blue Whale Challenge'. ,,De laatste dagen zien we dat de Blue Whale Challenge weer opduikt. Al een berichtje gehad van ‘Jonathan Galindo’ of ‘bluewhalesman’? De Blue Whale Challenge laait weer op via Insta, TikTok en Snapchat. Praat er met kinderen over en adviseer ze om de berichten niet te openen.

Blue Whale challenge
De Blue Whale Challenge, Blue Whale Game of MoMo-challenge is een challenge die je speelt via social media. Het spel heeft 50 opdrachten waarin de opdrachten steeds gevaarlijker worden. De laatste opdracht zou zelfs om zelfmoord gaan. Er zijn verschillende profielen op Instagram die actief kinderen en jongeren willen volgen. De challenge die nu op Instagram vanuit verschillende profielen gedeeld wordt, bestaat uit enge foto’s waarin gedreigd wordt met verschrikkelijke dingen als je stopt met de challenge. Of het lijkt alsof ze locaties delen waar afschuwelijke dingen zijn gebeurd.

,,Praat erover met kinderen. Maak ze duidelijk dat het niet echt is. De mensen achter zo’n profiel doen dit alleen maar om je bang te maken. Als zo’n account je op inwil volgen, blokkeer en rapporteer het.''

Ook het Jeugdjournaal besteedde al aandacht aan de Blue Whale Challenge, je kunt dat item HIER vinden.