Categorieën

Service

Postbezorger blij, buren blij, ik blij!

Postbezorger blij, buren blij, ik blij!
Nieuws

Postbezorger blij, buren blij, ik blij!

  • Janneke Noordermeer
  • 26-10-2021
  • Nieuws
Postbezorger blij, buren blij, ik blij!

Janneke's column

ZOEMMM, daar gaat de deurbel weer. Thuiswerkers herkennen het vast wel: zit je net lekker in je werk, schrik je op door een, in mijn geval, zoemende sirene. Mijn hond Johnny springt meteen enthousiast op. ‘Leuk! Visite!’, zie je bijna door zijn koppie gaan. Slecht nieuws voor Johnny: 9 van de 10 keer is het een pakketbezorger.

Meerdere pakketbezorgers weten mij inmiddels te vinden. Ik werkte altijd al veel thuis maar tijdens de lockdown, nadat het coronavirus in polonaise ons land kwam binnenwandelen, was ik vrijwel áltijd thuis te vinden. Gevolg: ik ben ondertussen de pakketjeshub in ons appartementencomplex.

Ik rukte me ook deze keer (eerlijk gezegd een beetje mopperend) van m’n werk om het pakketje aan te nemen. Ik neem een pakketje voor de buren aan, het resultaat: een blije postbezorger.

Mijn bovenbuurvrouw staat een paar uur later voor de deur. Haar reactie maakt ‘de service’ het helemaal waard! ,,Nou, dat vind ik nou zó lief van je, dat je mijn pakketje voor me aanneemt! Hartstikke bedankt hoor!” Ik sta perplex en mompel nog: ,,Graag gedaan!”. Ik sluit de deur en voel mij vervolgens helemaal warm worden van binnen. Wat een geluk!


Ook al loop ik soms dus mokkend naar de voordeur toe, ik blijf het wel doen. Postbezorger blij, buren blij, ik blij!

Janneke's column
Mijn naam is Janneke Noordermeer, eigenaar en redacteur van Maassluis24. Mijn schrijfsels lees je in deze wekelijks terugkerende rubriek: Janneke's column. Met deze column wil ik je een kijkje geven in mijn geluksmomentjes: kleine dingen waar ik blij van word.