Categorieën

Service

Preventief fouilleren in Maassluis verlengd

Preventief fouilleren in Maassluis verlengd
112

Preventief fouilleren in Maassluis verlengd

  • Redactie
  • 30-03-2021
  • 112
Preventief fouilleren in Maassluis verlengd
MAASSLUIS - De proef met preventief fouilleren in Maassluis is met zes maanden verlengd. Dit heeft burgemeester Haan besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan de wens van de politie en volgt het beleid van de andere gemeenten langs de metrolijn.

De drie metrostations in Maassluis en de directe omgeving rond die stations zijn voor een periode van nog eens zes maanden door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie in deze periode van april tot oktober de mogelijkheid heeft om mensen in dit gebied preventief te fouilleren.

Wapenbezit terugdringen

Met de maatregel sluit de burgemeester aan bij het beleid van zijn collega's in andere gemeenten langs de metrolijn. Ook daar wordt preventief gefouilleerd. De burgemeesters willen zo wapenbezit terugdringen en voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord en dat de veiligheid in gevaar komt. Een veiligheidsrisicogebied is een gebied dat voor iedereen toegankelijk is en waar een hoog risico op overtredingen is.

Zonder concrete verdenking

De officier van justitie geeft de politie toestemming om preventief te fouilleren tussen bepaalde tijdstippen. De politie kan dan personen fouilleren en vervoermiddelen en bagage doorzoeken op vooral wapens en messen zonder dat er een concrete verdenking bestaat.