Categorieën

Service

Ruimte voor wensen, ideeën en verlangens bij Wensen Vervullen Maassluis

Ruimte voor wensen, ideeën en verlangens bij Wensen Vervullen Maassluis
Nieuws

Ruimte voor wensen, ideeën en verlangens bij Wensen Vervullen Maassluis

  • Janneke Noordermeer-Goos
  • 06-06-2024
  • Nieuws
Ruimte voor wensen, ideeën en verlangens bij Wensen Vervullen Maassluis

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Ook in Maassluis zetten inwoners zich in en ondersteunen daarmee een verscheidenheid aan evenementen en organisaties. KLiK Vrijwilligers Maassluis brengt deze vrijwilligers graag in beeld in de rubriek 'De KLiK van...'

Deze week: De KLiK van… Pascalle de Wit

Pascalle de Wit is het gezicht achter de Facebookgroep Wensen Vervullen Maassluis. De groep richt zich op wensen, ideeën, behoeften en verlangens van de inwoners van onze stad. ,,Er is een enorme behoefte aan contact.”

Pascalle de Wit richtte in maart 2020 een Facebookgroep op: ‘Corona durf te vragen en helpen Maassluis’. Al snel veranderde de naam naar ‘Samen Sterk Maassluis’ en nu is de groep bekend als ‘Wensen Vervullen Maassluis’. ,,Het was eigenlijk de bedoeling dat ik na de coronatijd zou stoppen”, legt Pascalle uit. ,,Maar ik kreeg toen zoveel berichtjes dat mensen het zonde zouden vinden als de groep verdwijnt. Toen ben ik toch doorgegaan.”

De Facebookgroep had volgens Pascalle wel een andere naam nodig. ,,We groeiden, groeiden en groeiden. Mensen dachten zelfs dat we een professionele hulporganisatie waren. Met de nieuwe naam wilde ik duidelijk maken dat het gaat om burenhulp.” De groep richt zich op wensen, ideeën, behoeften en verlangens van de inwoners van Maassluis. ,,We kijken wat we als buren voor elkaar kunnen betekenen, denk aan kleine hulpvragen en wensen realiseren met elkaar. Van een boodschap doen of de hond een keer uitlaten tot het sturen van een beterschapskaartje. Er is een enorme behoefte aan contact.”

Pascalle herinnert zich dat zij vroeger uit school regelmatig bij haar buurvrouw langsging. ,,Nu hoor je vaak dat mensen hun buren niet eens kennen. Die verbinding is belangrijk. Veel mensen ervaren problemen, bijvoorbeeld met hun gezondheid, eenzaamheid of financieel. Als je dan om hulp durft te vragen, is dat zo waardevol. Er kan veel opgelost worden met spullen en mensen die tijd vrijmaken. Vrijwillige buren willen graag weten waarmee ze kunnen helpen. Durf, en help elkaar vooral!”

Met leden van Wensen Vervullen Maassluis beheert Pascalle een lingeriekoffer. ,,Dat is speciaal voor vrouwen met een smalle beurs. De koffer gaat het hele jaar rond.” Daarnaast wordt twee keer per jaar een Body Wear Event georganiseerd. ,,Lingerieontwerpster Elise Wakker is dan aanwezig om de bh-maten op te meten en vrouwen kunnen naast winkelen ook ontspannen. Zij kunnen daarnaast een massage krijgen, een wastekening maken of een ‘Happy Stone’ uitzoeken. De dag draait eigenlijk om zelfzorg.”

Dit jaar deed Wensen Vervullen Maassluis, samen met vijf andere organisaties, voor het eerst mee met de Wereld Wensdag. ,,Inwoners mochten een wens indienen, voor zichzelf of voor een ander die de uitvoering van de wens zelf niet kan betalen. Wat voor sommige mensen vanzelfsprekend is, is voor een ander helemaal niet mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan uit eten gaan. Ik vind het heel bijzonder dat we veel wensen in vervulling kunnen laten gaan.”

Kom je uit Maassluis en wil je graag lid worden van Wensen Vervullen Maassluis? Ga dan naar de Facebookgroep en klik op de knop ‘Lid worden’. Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Jacqueline Groeneveld van KLiK Vrijwilligers Maassluis via 06-11038417.


KLiK Vrijwilligers Maassluis

Uiverlaan 18, Maassluis

Meer over KLiK Vrijwilligers Maassluis →