Categorieën

Service

Schip gekapseisd op Nieuwe Waterweg

Schip gekapseisd op Nieuwe Waterweg
112

Schip gekapseisd op Nieuwe Waterweg

  • Redactie
  • 14-04-2022
  • 112
Schip gekapseisd op Nieuwe Waterweg

Fotografie: FlashphotoNL

Update 15-04-2022: De zoekacties door duikers hebben helaas niet geleid tot het vinden van de vermiste opvarende, zo meldt Rijndmond Veilig. Er wordt overgegaan op berging van het schip.

***

Update: Er is één slachtoffer uit het water gehaald en in veiligheid gebracht. Het schip dat gekapseisd is betreft een binnenvaarschipt, het is nog niet bekend welke lading het schip vervoerde. Er wordt geen rekening gehouden met gevaarlijke lading.

Het schip wordt door twee andere schepen stabiel gehouden om wegdrijven te voorkomen. Rond 20.50 uur wordt er door duikers van een private partij gezocht in het schip naar de vermiste persoon. De duikers van de brandweer zijn retour naar de kazernes.

***

REGIO - Op de Nieuwe Waterweg tussen Maassluis en Hoek van Holland is donderdag een groot schip gekapseisd. Het vaartuig ligt ondersteboven. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en hebben opgeschaald naar Grote Hulpverlening en GRIP 1. Drie duikteams van de brandweer (Spijkenisse, Schiedam, Capelle a/d IJssel), meerdere ambulances, het droneteam, de politiehelikopter, twee traumahelikopters en de KNRM zijn onder andere ingezet. Mogelijk zitten er nog mensen in het gekapseisde schip. De hulpdiensten proberen contact te maken.