Categorieën

Service

Tips voor de kids: Parklif/ve festival 2022!

Tips voor de kids: Parklif/ve festival 2022!
Uit

Tips voor de kids: Parklif/ve festival 2022!

  • Redactie
  • 01-07-2022
  • Uit
Tips voor de kids: Parklif/ve festival 2022!
MAASSLUIS - De zomervakantie komt er weer aan! Grote kans dat je al heel wat leuke activiteiten en mis-schien wel een vakantie op de planning hebt staan. Kijken de kids ook al een beetje uit naar de vakantie? Vast wel! Toch slaat op een gegeven moment vaak de verveling toe - vooral aan het eind van de vakantie. Gelukkig hebben we bij Theater Koningshof dé oplossing: Parklif/ve festival. Van 8 t/m 14 augustus toveren we het park achter ons theater om tot festivalterrein, waar jong en oud kunnen genieten van allerlei activiteiten. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Natuurworkshop over het belang van bijen

Zijn jouw kinderen gek op de natuur? En zouden ze daar graag meer over willen weten? Dan is de natuurworkshop van Samen Randstad een echte aanrader. Tijdens deze workshop le-ren kinderen alles over bijen. Want die zwart/gele gevleugelde beestjes zijn best heel be-langrijk voor de wereld. Wist je bijvoorbeeld dat bijen ons helpen om eten te maken? Dit en meer leer je spelenderwijs op 8 of 12 augustus. Kinderen mogen ook een eigen bijenhotel maken! En natuurlijk is er ook genoeg te proeven…

Jeugdtheaterhuis kamp

Je eigen minivoorstelling maken in twee dagen? En die dan ook nog eens opvoeren op een echt podium? Dat kan! Kinderen van 7 t/m 12 jaar oud kunnen meedoen met het Jeugdthe-aterhuiskamp, waarbij je in 2 dagen je eigen voorstelling maakt. Van het verzinnen tot het verhaal tot de generale repetitie en uiteindelijk het optreden… Alles gebeurt binnen 2 dagen onder leiding van de toffe docenten van het Jeugdtheaterhuis. Of je nu veel of geen ervaring hebt met theater, dit worden twee te gekke middagen op 8 en 9 augustus.

De Kleine Zeemeermin mini-musical

Liever theater kijken dan maken? Dat kan ook tijdens Parklif/ve festival! Theater Terra komt namelijk naar het park achter ons theater met de mini-musical De Kleine Zeemeermin (3+). Duik met de spelers in de betoverende onder- én bovenwaterwereld en laat je meevoeren door de schitterende stem en spannende avonturen.

Kindermiddagen vol leuke spellen en workshops

Tijdens Parklif/ve kunnen de kids helemaal los gaan tijdens verschillende kindermiddagen, die allemaal in het teken zullen staan van het water. Bij De Kliederkelder kun je op 10 augus-tus van 12.00 tot 15.30 uur helemaal los gaan met kliederen, maken, creëren en voelen. Met verschillende materialen en technieken ga je lekker experimenteren met water. Liever wat anders? Bibliotheek De Plataan komt organiseert op 10 augustus twee te gekke work-shop. Bouw bijvoorbeeld je eigen waterbaan of leer alles over de onderwaterwereld! Inloop is helemaal gratis.

Op 11 augustus kun je samen met Stichting Wijzer een creatieve, gezellige middag beleven. Knutsel vissen van CD’s, maak een fotolijstje met schelpen of maak een pompom van die-ren! Op 13 augustus toveren E25 en De Speelfabriek Rotterdam tot slot het park om tot wa-terparadijs. Ze nemen allerlei leuke spellen, een springkussen en een 11 meter lange water-baan mee waar je dammen in kunt bouwen.

Kom jij ook?

Dat wordt een afsluiter van de zomervakantie om nooit te vergeten! Zien we jou tussen 8 en 14 augustus ook in het park achter ons theater? Check www.theaterkoningshof.nl om meer informatie te vinden over tickets, inschrijven, inloop of de activiteiten zelf.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →