Categorieën

Service

Twee nieuwe besmettingen met corona in Maassluis

Twee nieuwe besmettingen met corona in Maassluis
Gezond

Twee nieuwe besmettingen met corona in Maassluis

  • Redactie
  • 20-04-2020
  • Gezond
Twee nieuwe besmettingen met corona in Maassluis
MAASSLUIS – 43 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 14 van hen liggen in het ziekenhuis of zijn opgenomen geweest. Twee Maassluizers bezweken aan het coronavirus, blijkt uit cijfers van het RIVM. In Vlaardingen zijn er 167 mensen besmet, liggen er 30 in het ziekenhuis en zijn er 14 overleden. 138 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 35 in het ziekenhuis. 4 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 750 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 33.405. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 67, gisteren stierven er 83 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 3.751 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 75 naar 9.779.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.