Categorie├źn

Service

Uitzender Tradiro werkt aan wooncomplex voor 680 migranten

Uitzender Tradiro werkt aan wooncomplex voor 680 migranten
Nieuws

Uitzender Tradiro werkt aan wooncomplex voor 680 migranten

  • Redactie
  • 05-02-2020
  • Nieuws
Uitzender Tradiro werkt aan wooncomplex voor 680 migranten
REGIO - Uitzendbureau Tradiro werkt aan de realisatie van een complex waar 680 arbeidsmigranten kunnen wonen. Dat moet komen in de gemeente Westland, op een perceel tegen de gemeente Midden-Delfland aan, in De Lier. Vanaf het wooncomplex tussen de kassen zijn volgens het bedrijf achttien tuinbouwbedrijven in een straal van drie kilometer bereikbaar. Dat betekent dat bewoners op de fiets naar het werk kunnen. Tradiro trekt op met Glastuinbouw Nederland. Het vakblad Hortipoint bericht erover.

Met realisatie van de bouwplannen - die over ongeveer een jaar moet zijn uitgevoerd - wil Tradiro iets doen aan het grote tekort van woningen voor tijdelijke arbeiders uit het buitenland, aldus directeur Michael Mostert van het uitzendbureau. De gemeente Westland streeft zelf naar het beschikbaar krijgen van tweeduizend bedden, maar volgens Mostert is een veelvoud nodig. Hij stelt de behoefte op ongeveer achtduizend.

Mostert vindt daarom dat de gemeente Westland snel met oplossingen moet komen: “De omliggende gemeenten (Den Haag, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam, red.) klagen ook. We kunnen de mensen daar nu goed huisvesten, al is het op de particuliere markt, maar al die mensen werken in Westland en al die gemeentes klagen dat Westland zijn verantwoordelijkheid niet neemt. En daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.” Tradiro verhuisde in 2018 van Vlaardingen naar De Lier.

Op korte termijn wordt de woningnood in Westland alleen maar groter. In Vlaardingen wordt dit jaar De Valkenhof, een complex voor 270 arbeidsmigranten gesloopt, waardoor uitzendbureaus meer woningen in de regio moeten aankopen en die verhuren aan arbeidsmigranten. Dat leidt tot druk op de lokale woningmarkt.