Categorieën

Service

Verhalende Gezichten van Maassluis On Tour

Verhalende Gezichten van Maassluis On Tour
Uit

Verhalende Gezichten van Maassluis On Tour

  • Jan Buijsse
  • 19-10-2022
  • Uit
Verhalende Gezichten van Maassluis On Tour

Foto: Jan Buijsse

MAASSLUIS - Acht indringende portretfoto’s van Maassluizers zijn te bezichtigen in verzorgingshuis DrieMaasHave. De foto’s zijn samen met het boek 'Verhalende Gezichten van Maassluis' onderdeel van een project om enerzijds fraaie foto’s van bekende en minder-bekende Maassluizers te maken en anderzijds hun verhalen over Maassluis voor de toekomst te bewaren. Op een aantal prominente plaatsen in DrieMaasHave is nu van een selectie van de foto’s een expositie ingericht.

Doel van deze expositie is in zijn algemeenheid om aandacht te besteden aan dit bijzondere project. Meer specifiek dient het ook een doel naar de bewoners van DrieMaasHave. Op mensen met dementie heeft het oproepen van positieve herinneringen vaak een heel goede uitwerking. Cobi Vester, teamleider welzijn en vrijwilligers van DrieMaasHave, zegt daarover: ‘Mooie herinneringen, zoals bijvoorbeeld de foto’s van bekende Maassluizers roepen mooie beelden uit het verleden. Mensen herinneren zich weer hoe het destijds was. We noemen dat met een moeilijk woord ‘reminiscentie’. Een positieve ervaring voor onze bewoners.’

De foto’s zijn gemaakt door Mischa Koorneef. Jan Buijsse heeft de meewerkende mensen geïnterviewd en hun verhalen opgetekend. Burgemeester Edo Haan heeft het voorwoord geschreven. De boeken liggen ter inzage bij de expositie. De expositie is te bekijken vanaf heden tot het einde van het jaar in DrieMaasHave, Stadsmolen 101, Maassluis.