Categorieën

Service

Vervangend veer voor voetgangers en fietsers

Vervangend veer voor voetgangers en fietsers
Nieuws

Vervangend veer voor voetgangers en fietsers

  • Redactie
  • 20-10-2022
  • Nieuws
Vervangend veer voor voetgangers en fietsers
MAASSLUIS - De veerdienst Rozenburg-Maassluis vaart vanaf vrijdagmorgen 21 oktober weer een dienstregeling voor voetgangers en (brom)fietsers. Dat gebeurt met het schip De Otter dat in korte tijd hiervoor geschikt is gemaakt, nadat begin oktober technische problemen ontstonden bij de bestaande veerpont. Die veerdienst, waarop ook plek is voor motoren, auto´s en vrachtwagens komt naar verwachting rond 1 december weer in de vaart.

De eerste afvaart is vrijdag 21 oktober om 06.10 uur vanaf Maassluis. Vanaf Rozenburg is de eerste veerdienst om 06.40 uur. Daarna is er elk uur vanuit beide plaatsen een afvaart. De laatste afvaart in Maassluis is om 23.10 uur en vanuit Rozenburg om 23.40 uur.

Een ander schip betekent echter tijdelijk geen auto’s, motoren en vrachtwagens. Er zijn bovendien andere haltes in zowel Maasluis als Rozenburg. In Maassluis ligt de tijdelijke halte direct naast de bestaande halte ter hoogte van de Burgemeester van der Lelykade 4 te Maassluis. In Rozenburg ligt de dichtstbijzijnde halte verder bij de bestaande halte vandaan, namelijk achter het Expo Informatie Centrum Mainport Rotterdam aan de Noordzeeweg 6 in Rozenburg. Voor het vervoer van voetgangers van en naar Rozenburg worden personenbusjes ingezet. Op verzoek van onze opdrachtgever en de inwoners van Rozenburg is ervoor gekozen om de voetgangers niet naar de bestaande halte te brengen, maar naar het Raadhuisplein in Rozenburg.

De afstand die De Otter bij de gewijzigde route moet afleggen is veel langer dan de bestaande route. Hierdoor is het onmogelijk om de bestaande dienstregeling aan te houden en is gekozen voor een afvaart om het uur. Begin volgende week wordt op basis van de eerste ervaringen met het vervoer van fietsers en voetgangers bekeken of de frequentie kan worden aangepast. Blue Amigo snapt dat deze oplossing nog geen uitkomst biedt voor auto’s, motoren en vrachtwagens: ..Daarom zijn wij vanzelfsprekend op de achtergrond met man en macht aan het werk om de reguliere verbinding weer zo snel mogelijk te herstellen."