Categorieën

Service

Vervreemdende stillevens in het Douanehuisje

Vervreemdende stillevens in het Douanehuisje
Uit

Vervreemdende stillevens in het Douanehuisje

  • Redactie
  • 01-07-2022
  • Uit
Vervreemdende stillevens in het Douanehuisje

Kunstwerk van Corine Kisling.

MAASSLUIS - Corine Kisling exposeert in juli in het Douanehuisje in Maassluis. Zij brengt vervreemdende stillevens, waarin bekende, dagelijkse voorwerpen een andere lading krijgen, naar het monumentale pandje aan het Scheur.

Corine Kisling is geboren in Rotterdam en is auteur en vertaler. Sinds een paar jaar is zij bezig met digitale composities. De prenten zijn volgens de kunstenares moeilijk te definiëren. ,,Je kijkt ernaar en vraagt je af wat het nu eigenlijk is waar je naar kijkt. Zijn het collages? Digitale schilderijen? Fotocomposities? Foto’s van schilderijen?”

De kunstenares omschrijft de prenten die zij maakt als vervreemdende stillevens waarin bekende, dagelijkse voorwerpen een andere lading krijgen. ,,Objecten, zwammen, stenen, krijgen een andere identiteit of worden uit hun vertrouwde omgeving gelicht om vervolgens samen te smelten met een decor dat wezensvreemd is, maar toch passend lijkt.”

De inspiratiebron voor Kisling is de natuur zelf in al haar vormen van flora of fauna, of de invloed van de natuur op materialen. ,,De gefotografeerde dingen zijn reëel, zijn herkenbare objecten. Maar door ze via een digitaal proces bij elkaar te plaatsen, te laten confronteren, uit te vergroten of juist te verkleinen, ontstaat er een andere, parallelle wereld, worden er merkwaardige tableaux morts gecreëerd.” Uiteindelijk zijn het nog steeds verhalen die Kisling vertelt. Korte, betekenisvolle impressies, die altijd voor meerdere interpretaties vatbaar zijn.

Openingstijden

De expositie van Corine Kisling is van zaterdag 2 juli tot en met zondag 31 juli gratis te bezoeken op elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of [email protected].