Categorieën

Service

Voorkom fraude en ongewenst gedrag met de PlusMin-App!

Voorkom fraude en ongewenst gedrag met de PlusMin-App!
112

Voorkom fraude en ongewenst gedrag met de PlusMin-App!

  • Advertorial
  • 02-10-2020
  • 112
Voorkom fraude en ongewenst gedrag met de PlusMin-App!
PlusMin adviseert dringend consumenten vandaag nog de PlusMin-App te downloaden en geen contracten af te sluiten of iets los te kopen door een verkoper aan de deur, telefonisch of in Shop in Shops.

PlusMin zet zich volledig in voor de burgers. Wij denken in het belang van de consument en bedrijven. Waar in het verleden de nadruk nog niet genoeg is gelegd op de belangen en behoeftes van de consument, zetten wij van PlusMin ons hiervoor in. Het doel is om, samen met de PlusMin-app, Nederland veiliger te maken in de deur-aan-deur verkoop, telefonische verkoop en ook de Shop in Shops. PlusMin vindt dat klanten het recht hebben om te weten wie er bijvoorbeeld bij ze aan de deur komt, en waarvoor de verkoper staat.

In de afgelopen jaren hebben wij met elkaar ervaren dat deze branche niet meer veilig is voor de consument. PlusMin wil u als consument de mogelijkheid bieden om in te zien wat er gebeurt in uw stad of woonwijk. Met de winterperiode voor de deur zijn wij ermee bezig om zoveel mogelijk activiteiten via de app door te geven. Zo zullen wij pushberichten verzenden van PlusMin erkende adviseurs. Krijgt u in deze periode toch iemand aan de deur die niet geregistreerd is als adviseur in de PlusMin app? Dan adviseren wij u om niet in te gaan op het aanbod! Wilt u een adviseur melden? Dat kan, via de app kunt u andere gebruikers op de hoogte stellen. Uiteraard controleren wij dit. Heeft u een fijne ervaring? Ook dan kunt u uw mening geven en een review achterlaten onder het profiel van de desbetreffende adviseur. Dus download de app vandaag nog en blijf op de hoogte.

Hoe werkt het?  

Scan de QR code van de verkoper 
Een verkoper die zich heeft aangesloten bij PlusMin draagt een pasje bij zich. Hierop vind je zijn voor- en achternaam, pasfoto en persoonlijke QR-code. Heb jij de PlusMin-app gedownload? Dan kun je de QR-code van de verkoper scannen via de app, waarna een bevestiging op je scherm verschijnt. Jij ziet direct het profiel van de verkoper met persoonlijke informatie, waaronder voor- en achternaam en de reviews van andere klanten. Zelf kun je achteraf uiteraard ook een review achterlaten.

Controleer of je veilig bent of maak een melding 
Het kan zijn dat een verkoper geen pasje met een persoonlijke QR-code draagt. Of er verschijnt geen profiel na het scannen van de QR-code. Bij deze momenten staat de verkoper niet geregistreerd bij PlusMin! Jij kunt nu een melding maken over deze verkoper en deze melding wordt toegevoegd op de ‘Newsfeed’ van de PlusMin-app. Zo kun jij andere buurtbewoners op de hoogte brengen over deze niet-geregistreerde verkoper in jullie regio en/of buurt. 

Sticker PlusMin
Ook kunt u bij ons een sticker bestellen waar op staat 'Wij maken gebruik van PlusMin' dat kan je plakken onder je bel voor de persoon die aan de deur komt, dan weet hij/zij dat er gescand gaat worden en geen moeite hoeft te doen als hij niet geregistreerd staat. kijk anders op onze website: www.plusmin.nl of stuur ons een email: [email protected].