Categorie├źn

Service

Vragen over een aardgasvrij Maassluis

Vragen over een aardgasvrij Maassluis
Politiek

Vragen over een aardgasvrij Maassluis

  • Redactie
  • 12-02-2021
  • Politiek
Vragen over een aardgasvrij Maassluis
MAASSLUIS – Forum voor Maassluis heeft naar aanleiding van een enquête schriftelijke vragen gesteld over een aardgasvrij Maassluis. De partij wil onder andere weten of er al contact is geweest met de gasnetbeheerder Stedin/Eneco over hun plannen met het fijnmazige gasleidingnetwerk in Maassluis.

Forum voor Maassluis refereert verder aan een artikel in het Algemeen Dagblad waarin wordt gesteld dat zonder gas de ‘helft van de huizen in Nederland op koude dagen niet warm te krijgen is’. De partij wil van het college weten of het bekend is met dit artikel en of er al een inzicht is van de bouwjaren van de huurwoningen en particuliere woningen in Maassluis.

De fractie vraagt bovendien of het college van plan is te inventariseren welke oudere woningen door de eigenaren inmiddels al extra zijn geïsoleerd. ,,Heeft u al inzicht in welke wijken er gebruik gemaakt kan worden van een warmtenet.” Ten slotte wil Forum voor Maassluis weten of het college op de hoogte is van de plannen van Shell Nederland om samen met andere bedrijven een waterstofgas opwekkingsinstallatie wil bouwen op de Maasvlakte.