Categorieën

Service

Vrijwilliger worden? Begin bij KLiK!

Vrijwilliger worden? Begin bij KLiK!
Nieuws

Vrijwilliger worden? Begin bij KLiK!

  • Redactie
  • 19-11-2021
  • Nieuws
Vrijwilliger worden? Begin bij KLiK!

Mirjanneke Dwars in wijkvereniging De Flat.

MAASSLUIS - Een paar maanden geleden stond Mirjanneke Dwars nog voor de klas. Nu werkt zij als vrijwilliger bij verschillende organisaties, waaronder KLiK Vrijwilligers Maassluis. ,,Heb je een paar uurtjes over? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk!”

Anderhalf jaar geleden maakte Mirjanneke Dwars een plan: stoppen met haar baan in het onderwijs en starten met vrijwilligerswerk. ,,Veel mensen in het onderwijs stoppen uiteindelijk door een burn-out of conflict. Ik zag het om mij heen veel gebeuren en dat wilde ik absoluut niet. Daarom bedacht ik een plan. Zo kon ik op mijn hoogtepunt stoppen. Aan de slag gaan als vrijwilliger was daarbij altijd het doel.”

Afwisseling

De vrijwilligster was al actief bij wijkvereniging de Flat en M.S.V’71. Een paar weken geleden kwam daar via KLiK Vrijwilligers de Kunstuitleen en de Wereldwinkel bij. ,,Die afwisseling werkt goed voor mij. De ene dag ben ik bij de Kunstuitleen om mensen blij te maken met een kunstwerk en de andere dag sta ik in de prachtige Wereldwinkel om vervolgens een biertje te tappen bij wijkvereniging de Flat. Ik kan mijn eigen kwaliteiten en vaardigheden inzetten, maar ook nieuwe dingen leren.” 

Bovendien gaat Mirjanneke nu ook aan de slag als ‘matchmaker’ bij KLiK Vrijwilligers. ,,Iedereen heeft talenten, een passie en vaardigheden. Ik vind het mooi om dat samen met de (aanstaande) vrijwilliger in kaart te brengen en een goede match te maken met één van de vele mooie organisaties die vrijwilligers nodig hebben.”

KLiK Vrijwilligers

Als Mirjanneke één tip mag geven, is het deze: ,,Heb je een paar uurtjes over? Kom praten bij KLiK. Je krijgt van ons vrijblijvend informatie over vrijwilligerswerk, er is zoveel mogelijk! Het is zo leuk om vrijwilliger te zijn. Je helpt mensen en je wordt enorm gewaardeerd door de organisatie waar je aan de slag gaat. Weet je, als je het over geluk hebt dan kijk je toch naar wat we voor elkaar kunnen betekenen. Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening en een warm gevoel. Wat je geeft, krijg je terug.” 

Heb je vragen of hulp nodig bij het vinden van een leuke vrijwilligersklus? Klik hier

KLiK Vrijwilligers Maassluis

Uiverlaan 18, Maassluis

Meer over KLiK Vrijwilligers Maassluis →