Categorieën

Service

Vrijwilligerswerk tijdens coronacrisis: ‘Je voldoet altijd’

Vrijwilligerswerk tijdens coronacrisis: ‘Je voldoet altijd’
Nieuws

Vrijwilligerswerk tijdens coronacrisis: ‘Je voldoet altijd’

  • Redactie
  • 15-04-2020
  • Nieuws
Vrijwilligerswerk tijdens coronacrisis: ‘Je voldoet altijd’

Foto: Stichting Present

MAASSLUIS - In een korte tijd is het leven door het coronavirus voor veel mensen ingrijpend veranderd, ook in Maassluis. Anderhalve meter afstand houden, bij verkoudheid of ziekte binnen blijven en geen bezoek meer aan opa, oma, vader of moeder in een verzorgingshuis. Ondanks alles staan er veel vrijwilligers in Maassluis klaar om, waar nodig, hulp te bieden: Samen sterk met vrijwilligerswerk. Vandaag het verhaal van Ernst-Ariaan van der Giessen.  

 ,,Toen we in de Burgemeesterswijk kwamen wonen, zochten we meteen de verbinding in de buurt,” vertelt Ernst-Ariaan van der Giessen. ,,Wij komen zelf uit Twente en daar is die verbondenheid of buurtschap veel vanzelfsprekender. Juist door die verbinding leer je elkaar kennen en weet je ook wanneer er hulp nodig is.”

,,Omzien naar elkaar,” licht Ernst-Ariaan toe. ,,Iedereen kan een persoonlijke crisis doormaken, dat staat los van het coronavirus. ‘Word ik gezien, mag ik er zijn.’ Dat begint al van kinds af aan, dat je kinderen ziet ‘struggelen’. Maar weet je, je voldoet altijd. Het zijn dan kleine dingen die je voor je buurtgenoten kan doen. Een luisterend oor bieden of eten langsbrengen. We vinden het fijn om mensen te helpen. Je kunt met zulke kleine handelingen veel voor iemand betekenen. Zo willen wij graag ons steentje bijdragen.”

Ernst-Ariaan wil daarnaast ook via zijn onderneming ‘Enjoy and Give’ iets terugdoen voor de maatschappij. Enjoy and Give is een platform voor goede doelen waar consumenten en bedrijven bewust kiezen om hun goede doel dagelijks te ondersteunen. ,,Elke goede doel in Nederland kan zich voor ons platform aanmelden. Alles wat wij doen is gericht op het kunnen financieren van goede doelen. We proberen juist nu steeds meer goede doelen te helpen omdat langs de deuren gaan om te collecteren geen optie is. Ons platform biedt een andere manier om fondsen te krijgen.” Meer weten over Enjoy and Give? Neem dan een kijkje op www.enjoyandgive.org.