Categorieën

Service

Wie helpt hoornaars opsporen?

Wie helpt hoornaars opsporen?
Nieuws

Wie helpt hoornaars opsporen?

  • Redactie
  • 21-09-2023
  • Nieuws
Wie helpt hoornaars opsporen?

Hoornaarnest; foto: Samen zijn wij Maassluis

MAASSLUIS - Ook in Maassluis zijn hoornaars te vinden, en dan met met name de Aziatische variant. Imkerij Delft doet  daarom een oproep te helpen met zoeken naar een waarschijnlijk nest van deze ongewenste exoot.

"Afgelopen vrijdag is er in Hoek van Holland een hoornaarnest weggehaald en ook in Vlaardingen is de Aziatische hoornaar actief en zijn nesten weggehaald", aldus de imkerij. Voor mensen zijn deze dieren niet vervelend of gevaarlijk, tenzij iemand natuurlijk een specifieke allergie voor het beestje heeft. Maar voor honingbijen is de Aziatische hoornaar wel een zeer vervelende en ongewenste indringer; ze eten namelijk bijen.

En die diertjes hebben het toch al zo moeilijk, terwijl ze tegelijk onmisbaar zijn voor de natuur. Reden om te proberen de Aziatische hoornaar uit ons land te houden. Nesten van dat beestje worden vernietigd.

Het sterke vermoeden is er dat in Maassluis-Oost een nest moet zitten, gezien de hoornaars die er worden aangetroffen. Imkerij Delft roept daarom op naar het nest uit te kijken. "Mocht je iets zien, meld het dan; Imkerij Delft, Maarten Klein, T: 06-46616949."