Categorieën

Service

Wie helpt padden met oversteken?

Wie helpt padden met oversteken?
Nieuws

Wie helpt padden met oversteken?

  • Redactie
  • 16-02-2022
  • Nieuws
Wie helpt padden met oversteken?
MAASSLUIS - Natuurlijk Delfland zoekt vrijwilligers die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Helpt u deze dieren bij het oversteken? Met jouw hulp kunnen vele padden, kikkers en salamanders in Maassluis gered worden.

De paddentrek is in 2022 na een korte winter al begin februari begonnen. Tussen Maassluis en Vlaardingen trekken ook dit keer weer padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats. Bij hun trek steken ze onder meer een lang stuk weg aan de Zuidbuurt over, van de ene naar de andere sloot. Er is niet één richting waarop de padden trekken, de één gaat van links naar rechts en de ander gaat van rechts naar links. Borden waarschuwen weggebruikers voor de paddentrek.

Aanmelden
Gezocht worden vrijwilligers die de overstekende padden willen rapen en overzetten naar de andere kant van de weg zodat zij niet sneuvelen onder auto’s, motors, scooters, fietsers en hardlopers. Aanmelden en informatie? Neem contact op met Geert van Poelgeest van Natuurlijk Delfland via 06-33001742 of [email protected]. Meer informatie is ook te vinden op delfland.knnv.nl/padden-overzetten. Jongeren kunnen dit vrijwilligerswerk ook als maatschappelijke stage doen.