Categorie├źn

Service

Wijkdeal bij flat Van Beethovenlaan

Wijkdeal bij flat Van Beethovenlaan
Wonen

Wijkdeal bij flat Van Beethovenlaan

  • Redactie
  • 22-04-2022
  • Wonen
Wijkdeal bij flat Van Beethovenlaan
MAASSLUIS - Op donderdag 21 april plaatste wethouder Fred Voskamp de Wijkdeal-tegel bij de flat aan de Van Beethovenlaan en reikte hij het certificaat uit aan de bewoners waarmee de deal bezegeld werd. Bij de handeling waren de bewonerscommissie aanwezig, onder andere de initiatiefnemer van de Wijkdeal Michel van de Wijngaart en de directeur van Maatwerk Autisme Odette Blom.

Onderdeel van de Wijkdeal is dat de bewoners plantenbakken van de gemeente hebben gekregen waarmee zij hun woonomgeving kunnen verbeteren en opfleuren. De deal is dat de bewoners dit zelf onderhouden of in ieder geval in een goede samenwerking, en met afspraken over dit onderhoud met de gemeente. 

Iedere bewoner in Maassluis kan een aanvraag voor een Wijkdeal indienen. De gemeente beoordeelt de aanvragen op haalbaarheid en stelt eventueel aanpassingen voor. Als de deal tussen gemeente en inwoners rond is, zoals nu bij de Van Beethovenlaan, kunnen de bewoners zelf bij bepaalde winkels (waarmee de gemeente afspraken heeft gemaakt) planten en/of gereedschappen aanschaffen om de deal uit te voeren. Als de Wijkdeal naar ieders wens is uitgevoerd, worden de afspraken van de deal vastgelegd in een certificaat en wordt een Wijkdeal-tegel geplaatst.

Bij de Van Beethovenlaan zijn totaal 5 bakken geplaatst: één grijze bak bij de ingang en 4 houten bakken in de 4 groenplantsoenen langs de voorkant van het gebouw. Het speciale van de 4 houten bakken is dat zij geen bodem hebben en gelijk in de aarde geplaatst zijn. Hierdoor gaat het regenwater gelijk de grond in en wordt het riool niet belast. En deze bakken zijn als eerste gemaakt in samenwerking met Maatwerk Autisme. Een bijzondere samenwerking die heel goed bevalt. Maatwerk Autisme heeft ook de insectenhotels gemaakt die uiteindelijk aan de achterkant komen bij de wadi’s (opslag- en infiltratievoorziening voor hemelwater).