Categorieën

Service

Wouter Hamel sluit Jazz in Town-reeks af met Little Torch

Wouter Hamel sluit Jazz in Town-reeks af met Little Torch
Uit

Wouter Hamel sluit Jazz in Town-reeks af met Little Torch

  • Redactie
  • 05-05-2023
  • Uit
Wouter Hamel sluit Jazz in Town-reeks af met Little Torch
VLAARDINGEN - Op vrijdag 12 mei is pop/jazz zanger Wouter Hamel in de Stadsgehoorzaal te bewonderen met zijn nieuwe theatershow Little Torch, het laatste concert uit de Jazz in Town-reeks. Met zijn vaste begeleidingsband speelt Wouter naast het swingende jazz repertoire waar we hem van kennen, de songs van zijn gelijknamige nieuwe album. “Verwacht gebroken harten en fantasievolle droombeelden in dramatische theaterrook”, vertelde Wouter aan NRC over de voorstelling en zijn liefde voor het torch-song genre. “Bezieling is het sleutelwoord”. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Stadsgehoorzaal.

Eind vorig jaar kwam onder de titel Little Torch het nieuwe album van Wouter Hamel uit. Wouter kiest op dit zevende studio album voor een verrassende samenwerking met zangeres/producer Lilian Hak. Het resultaat is een eigenwijze nieuwe richting, waarin jazzy, filmisch klinkende pop gestalte krijgt binnen Haks vooruitstrevende, elektronische producties. Gelaagde samples en synths creëren de illusie van specifieke decors en film noir suspense, allemaal in dienst van Hamels expressieve stem. Muziekblad Musicmaker schreef 'Little Torch is ongrijpbaar en fascinerend, nummers die gaan van klein waakvlammetje tot bosbrand'.

Wouter Hamel is een Nederlandse pop/jazz zanger met een internationale carrière. In 2005 wint hij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en met zijn met goud en verschillende awards bekroonde debuutalbum Hamel (2007) breekt hij door in Korea en Japan. Zijn volgende albums worden ook uitgebracht in Frankrijk, Duitsland en Engeland. In de afgelopen jaren heeft Hamel samengewerkt met onder meer Benny Sings, Benjamin Herman, trompettist Kyteman, Shirma Rouse en Giovanca. Wouter Hamel schrijft zijn muziek en teksten zelf en weet zijn muzikale stijl voor ieder project een nieuwe impuls te geven.

Over Jazz in Town
Jazz in Town is een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad. Het doel van Jazz In Town is simpel: de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen halen! Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend.

Wouter Hamel – Little Torch
Vrijdag 12 mei – 20.30 uur
Kaarten reserveren!

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →