Categorie├źn

Service

Zonnige muurschildering voor SBO De Parasol

Zonnige muurschildering voor SBO De Parasol
Onderwijs

Zonnige muurschildering voor SBO De Parasol

  • Redactie
  • 04-04-2022
  • Onderwijs
Zonnige muurschildering voor SBO De Parasol
MAASSLUIS - De aula van SBO De Parasol in Maassluis is opgevrolijkt met een zonnige muurschildering van een strandtafereel, en uiteraard een parasol in de kleuren van het logo van de school.

De opdracht hiervoor was aan Rolf de Bakker gegund. Als street art kunstenaar had hij zich al eerder voor de Culturele Raad Maassluis ingezet om de jongeren meer bij het culturele leven te betrekken met het maken van muurschilderingen, waar mogelijk geholpen door de jeugd. Zijn eerste werken op dit terrein waren de 'Angelwings' en de 'roeptoeter' bij Inblik/Welzijn E25. Daarna maakte hij onder andere bij basisschool De Dijck en de Diamant binnen en buiten ook diverse muurschilderingen, zoals de grote vlinder die vanaf de Weverskade duidelijk zichtbaar is.

Hulp

Voor de Parasol maakte hij een ontwerp dat eerst door de leerlingenraad werd beoordeeld en aangevuld. Zij bedachten nog enkele positieve regels tekst, en daarna was het ontwerp klaar. Deze keer konden de kinderen helaas niet helpen bij de uitvoering, dus om afleiding van leerlingen tijdens de lessen te voorkomen was de krokusvakantie een mooi moment voor de werkzaamheden.

Er kwam onverwacht hulp van 2 vluchtelingen uit Syrië. Zij verblijven momenteel op de hotelboot Lady Anne die tijdelijk in de haven van Maassluis ligt. Tijdens een bezoek aan de boot van een delegatie van de plaatselijke Rotary, waar Rolf voorzitter van is, kwam tijdens het gesprek met coördinator Peter den Boer het activiteitenprogramma ter sprake. Eén van de aangeboden activiteiten bleek kunst & creativiteit te zijn. Rolf vond het leuk om de vluchtelingen bij het Parasol-project te betrekken. Daarom vroeg hij of er eventueel ook kunstenaars of andere creatievelingen onder hen waren die mogelijk konden helpen bij de muurschildering. Dat bleek zo te zijn, en zo konden Ibrahim en Hossin helpen bij de uitvoering.

In het zonnetje

Na een intensieve week schilderen werden de drie kunstenaars uitgebreid in het zonnetje gezet door de leerlingen en het personeel van De Parasol. Iedereen was heel blij met het prachtige resultaat. Rolf, Ibrahim en Hossin werden ieder verrast met een groot applaus, een mooie, zelfgemaakte bedankkaart en een mandje met stiften en lekkernijen.