Politie vindt 18 vreemdelingen in bloedhete vrachtwagen

17-06-2019 112 Redactie

Foto: Politie

REGIO – Verstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden, troffen de politie en Koninklijke Marechaussee zondagmiddag achttien vreemdelingen aan in een kleine vrachtwagen in Hoek van Holland. Onder hen waren vijf kinderen. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden waarin ze zich bevonden, verkeerden alle inklimmers in goede gezondheid.

Zondagmiddag ontving de Koninklijke Marechausse (KMar) een tip over mogelijke vreemdelingen in een vrachtwagen, die onderweg was vanuit Hoek van Holland naar Engeland. De KMar vroeg daarop assistentie van de politie. Agenten troffen de betreffende vrachtwagen aan op de Dirk van den Burgweg in Hoek van Holland. Bij controle bleek de binnengekomen informatie te kloppen: tussen de lading vonden agenten 18 inklimmers. Het gaat om zeven mannen, zes vrouwen en vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar. Een van de vrouwen was zwanger. Ze zijn allemaal afkomstig uit India.

Medewerkers van de politie en de KMar haalden de vreemdelingen uit de vrachtwagen. Met een bus zijn ze naar een politiebureau gebracht en overgedragen aan de Afdelingen Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de eenheid Rotterdam.  De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.Gerelateerd