Bouw trekschuit ‘Den eerste Snik’ op 15 mei feestelijk van start

02-04-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De bouw van trekschuit ‘Den eerste Snik’ gaat op 15 mei feestelijk van start bij de Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’. Cultuurwethouder Corine Bronsveld-Snoep verricht dan de kiellegging. De schuit wordt onder leiding van scheepsbouwer Peter Schouten in twee jaar gebouwd.

De Historische scheepswerf heeft onderdak gevonden in een voormalig bedrijfspand aan de P.J. Troelstraweg 2 in Maassluis. Naast het bezichtigen van de bouw, wordt ook een informatiecentrum ingericht. De trekschuit gaat de oorspronkelijke route varen, die volgens dienstregeling vanuit Maassluis (nabij de Markt) naar Delft vertrok. Deze historie is vanaf 15 mei aan de hand van tekeningen en foto’s te bewonderen in het infocentrum.

Bovendien wordt er aandacht besteed aan de landelijke provinciale projecten om de oorspronkelijke trekvaartroutes in ere te herstellen. De stichting ‘Zorg en Vlijt’ is vanaf begin 2015 lid van de Erfgoedtafel ‘Trekvaarten’, Provincie Zuid-Holland. Het basisonderwijs in Maassluis heeft de mogelijkheid modelbouwpakketten aan te schaffen, waar verschillende wedstrijdelementen aan verbonden gaan worden.

De gemeenteraad van Maassluis is onlangs akkoord gegaan met een eenmalige subsidie van 64.000 euro aan Stichting Den Eerste Snik. Ook het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt het project met een financiële bijdrage.

De feestelijke start van de bouw van Trekschuit ‘Den eerste Snik’ vindt op 15 mei vanaf 16.00 uur plaats op de Historische Scheepswerf aan de P.J. Troelstraweg 2 in Maassluis.Gerelateerd