Brief van Sinterklaas

03-11-2017 Nieuws Redactie

Lieve kinderen uit Maassluis,

Het is al weer bijna een jaar geleden dat ik met de stoomboot de haven van Maassluis binnenvoer. Ik denk er nog altijd met veel plezier aan terug. Wat was het druk op de kade en in de stad. En wat was het spannend toen de stoomboot op de Nieuwe Waterweg vast kwam te zitten. Gelukkig kwam de Furie ons toen vlottrekken, zodat we toch nog op tijd in de haven konden zijn.

Nu zijn we een jaar verder en ik kan jullie geruststellen: ik heb besloten om opnieuw mijn verjaardag in Nederland te vieren. En hier in Spanje zijn we daar nu al druk mee. Bakpiet heeft al inkopen gedaan. De inpakpieten zijn ook al druk in de weer met schaar en plakband en de hoofdpiet loopt, zoals altijd, van alles te regelen. De bedoeling is dat we op zaterdag 18 november om 9.30 uur de haven van Maassluis binnen varen. We zullen dus op tijd uit Spanje moeten vertrekken.

Burgemeester Haan heeft beloofd ons op de Stadhuiskade te verwelkomen en ik hoop van harte dat jullie daar allemaal bij zullen zijn. Na aankomst in Maassluis maken we een rondrit door de stad. Na het bezoek aan de binnenstad gaan we naar winkelcentrum Palet, Van Kortenhof, Koningshoek en Westeinde. ’s Middags wordt er voor jullie een kindermiddag georganiseerd in Koningshof. De toegangskaartjes daarvoor zijn nu al verkrijgbaar bij Hartelust (Palet), Maassluis Info (Nieuwstraat), Booster (Koningshoek) en natuurlijk bij Koningshof zelf. Als ik niet te moe ben van de reis, kom ik ook nog even langs.

Jullie zijn natuurlijk allemaal een jaartje ouder en waarschijnlijk weer een beetje gegroeid. Dat maakt me wel heel erg nieuwsgierig. Ik hoop dat ik jullie allemaal nog herken. Ik ben natuurlijk ook een jaartje ouder, maar mij zullen jullie vast nog wel herkennen, toch? Gegroeid ben ik in elk geval niet.

Oh, dat moet ik zeker niet vergeten te vertellen: de burgemeester heeft beloofd dat ik opnieuw kan logeren in dat mooie grote huis in de Nieuwstraat. Ik heb alvast een koffer vooruit gestuurd. Ik ben benieuwd of die al is aangekomen… Op zondag 19 november wordt het Sinterklaashuis officieel geopend. Daar zal ik met mijn hoofdpiet natuurlijk bij zijn.

Zo, nu ga ik maar eens aan het werk. Het wordt tijd om mijn koffer te pakken. Maar eerst even mijn mijter zoeken. Die heb ik al een tijdje niet gedragen en weet eigenlijk niet goed waar ik hem heb gelaten. Misschien weet de hoofdpiet waar hij is.

Nou, dag hoor…

Sinterklaas

Gerelateerd