Erespeld voor Liesbeth Hazewindus

21-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Burgemeester Haan heeft de Erespeld der Gemeente uitgereikt aan brandweervrouw Liesbeth Hazewindus.

Liesbeth Hazewindus kreeg op 1 januari 1992 haar tijdelijke aanstelling als Aspirant Brandwacht bij de Maassluise Vrijwilliger Brandweer. Zij was toen de tweede brandweervrouw die toetrad tot het korps van Maassluis. Gedurende haar loopbaan bij de brandweer heeft zij diverse opleidingen en cursussen gevolgd en is zij al weer bijna 10 jaar ook een van de bevelvoerders die leiding geven aan een brandweerinzet.

Op 1 januari 1994 werd zij bevorderd tot Brandwacht en 1 jaar later werd zij bevorderd tot Brandwacht Eerste Klasse. In 2000 ging de Brandweer Maassluis over in de Brandweer Waterweg en volgde op 1 januari 2001 een bevordering tot Hoofdbrandwacht. Vanaf 16 juli 2007 werd zij bevorderd tot Onderbrandmeester en plv. Bevelvoerder en na de overgang naar de VRR wijzigde de functie in Bevelvoerder.

Erespeld der Gemeente
De Erespeld der Gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

Gerelateerd