Hoogwater verwacht in Maassluis

30-01-2022 Nieuws Redactie

Foto: gemeente Maassluis


MAASSLUIS - Morgen wordt er hoogwater in Maassluis verwacht. Rond drie uur zal het water bij de buitenhaven in Maassluis naar verwachting een waterstand van 2,55 meter boven NAP bereiken.

Vanaf 1,80 meter boven NAP (die stand wordt omstreeks 12.50 uur verwacht) begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen en komt er water op het wegdek van de Govert van Wijnkade (buitendijks gedeelte) te staan.

De gemeente Maassluis adviseert in ieder geval geen auto's en andere voertuigen op de loswal bij de Burgemeester de Jonghkade of op de Govert van Wijnkade langs de waterkant te parkeren. "Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoogwater wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico."

De gemeente sluit de loswal met een slagboom af om te voorkomen dat voertuigen op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade worden geparkeerd. "U kunt de loswal nog wel verlaten door de slagboom zelf te openen (en weer te sluiten)." Ook wordt een zogenaamde tekstkar geplaatst om passanten en bewoners te attenderen op het komende hoge water. Bij het douanehuisje op de Govert van Wijnkade worden afzettingen geplaatst om te waarschuwen voor het hoge water in verband met het parkeren. De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

Via het SMS­-systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van 't Hoofd én de bedrijven aan de Burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Wie ook op de hoogte gehouden wil worden kan daartoe een bericht sturen naar E: crisisbeheersing@maassluis.nl
De gemeente krijgt de gegevens door van het Watermanagementcentrum Nederland (onderdeel van Rijkswaterstaat).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date