Categorieën

Service

Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?
Nieuws

Kent u iemand die een lintje verdient?

  • Redactie
  • 21-05-2019
  • Nieuws
Kent u iemand die een lintje verdient?
MAASSLUIS - Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met een 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in; vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Iedereen mag iemand anders voor een Koninklijke Onderscheiding voordragen. Vrijwilligers, leden van een vereniging of medewerkers van een bedrijf die een bijzondere prestatie of verdienste voor de samenleving hebben verricht, kunnen in aanmerking komen voor een onderscheiding. De onderscheidingen worden ieder jaar ter gelegenheid van Koningsdag toegekend.

Voorwaarden

Een Koninklijke Onderscheiding kan worden toegekend door:
- bijzondere prestaties te verrichten in de betaalde baan of het beroep;
- al jarenlang vrijwilligerswerk te verrichten of onbezoldigde nevenfuncties te vervullen;
- een combinatie van vrijwilligerswerk en bijzondere prestaties in de betaalde baan.

In Maassluis wonen ongetwijfeld mensen die daarvoor in aanmerking komen. Wie denkt iemand voor te kunnen dragen voor een Koninklijke Onderscheiding doet er verstandig aan ruim van tevoren te overleggen of een voorstel kans van slagen heeft. Hierover kan contact worden opgenomen met Lisette van Baalen van Representatie, telefoon 010-593 1846. Zij legt u precies uit hoe u te werk moet gaan.

Daarna kan het verzamelen van alle benodigde gegevens beginnen. Medewerkers van de gemeente zullen de aanvrager bijstaan en zorgen dat er een zo volledig mogelijke voorstel komt. Wanneer die klus geklaard is, dient u het formulier in bij het kabinet van de burgemeester.

Vóór 1 juli 2019 indienen

Aangezien de behandeling van een decoratievoorstel veel tijd in beslag neemt, is het van groot belang dat het voorstel tijdig wordt ingediend. Dit betekent dat wanneer een onderscheiding moet worden uitgereikt ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander in 2020 het voorstel vóór 1 juli 2019 moet zijn ingediend bij de burgemeester.

Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, dan moet u het voorstel tenminste vijf maanden van tevoren naar representatie sturen. Algemene informatie is ook te vinden via www.lintjes.nl.