M-Works van Welzijn E25 officieel open

25-10-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Wethouders Sjoerd Kuiper en Fred Voskamp openden woensdag 24 op feestelijke wijze M-Works van Welzijn E25 in de voormalige garage van jongerencentrum Inblik aan de Vloot 208 in Maassluis.

Welzijn E25 is begin 2018 gestart met het nieuwe scholings- en werkgelegenheidstraject M-Works. Dit traject biedt jongeren en jongvolwassenen van 14 tot en met 27 jaar begeleiding bij het vinden van of voorsorteren op een passende opleiding en/of baan.

Trajectplan

Vanuit regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts worden jongvolwassenen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt voor het project aangemeld. Na een intakeprocedure wordt er in overleg met de jongere een trajectplan opgesteld. Hierin worden afspraken gemaakt over onder andere de te behalen doelen. Een trajectbegeleider biedt hen de nodige begeleiding.

Daarnaast wordt M-Works ook benut om jongeren die via het jongerenwerk en het jongeren informatiepunt (JIP) van Welzijn E25 in beeld zijn, inzicht gegeven in hun talenten. Vanuit dit talent kunnen jongeren vervolgens de juiste keuzes maken over een te volgen opleiding die aansluit bij het beroep dat ze later willen gaan uitoefenen.

Skateboards en skatematerialen

In de afgelopen maanden hebben de jongeren met de medewerkers van Welzijn E25 hard gewerkt om de locatie van M-Works gereed te maken voor de eerste reparaties van skateboards en skatematerialen.

M-Works is een initiatief van Welzijn E25 en wordt mede mogelijk gemaakt door Stroomopwaarts, Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o. en Gemeente Maassluis.

 Gerelateerd