Ottevanger verkoopt veerdienst Maassluis-Rozenburg

05-09-2019 Nieuws Kor Kegel

MAASSLUIS – Tegenstrijdige berichten over de verkoop van de veerdienst Maassluis-Rozenburg. De provincie Zuid-Holland zegt dat Ottevanger OV de veerdienst wel moest verkopen, omdat het bedrijf anders failliet was gegaan. Dat meldt RTV Rijnmond. Maar Ottevanger spreekt dat tegen. Het bedrijf draait goed, wordt gesteld. Directeur Boy Ottevanger houdt het op persoonlijke redenen waarom hij de veerdienst afgestoten heeft.

Het veerpersoneel is verbouwereerd. Volgens CNV Vakmensen kregen de werknemers het nieuws van de verkoop gisterochtend via een mailtje te horen. Er is geen enkel overleg met het personeel geweest. De nieuwe eigenaar is ODV Maritiem in Zwijndrecht. Tot december 2014 stond dit bedrijf bekend als de Swets Groep. Het bedrijf is in heel Nederland actief met veerdiensten, fast ferry’s en waterbussen.

De provincie was wel op de hoogte dat Ottevanger in gesprek was met ODV. Het ligt voor de hand dat de nieuwe eigenaar de concessie van Ottevanger kan voortzetten, met alle bijbehorende verplichtingen over de frequentie, facilitaire verbeteringen aan boord en vervanging van tenminste een van de twee veerboten, de Staeldiep of de Blankenburg. Contractvoorwaarde was dat er een nieuwe veerboot zou komen uiterlijk in 2024, wanneer de Blankenburgtunnel in gebruik wordt genomen. De afspraak met ODV is dat er in 2021 al een nieuwe veerboot komt.

ODV krijgt van de provincie acht ton per jaar en een extra startbedrag van 1,1 miljoen euro. Dat geld gaat voornamelijk naar het betrouwbaar maken van de veerdienst. Voor de bemanning blijft alles hetzelfde, behalve dan dat er een andere bedrijfsleiding komt.Gerelateerd