PvdA: Te veel onkruid in Maassluis

06-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De PvdA stelt vragen aan het college van b en w, want er groeit te veel onkruid in Maassluis. Op sommige plekken staat het onkruid tot wel een halve meter hoog en dat vindt de partij niet kunnen. PvdA vindt dat  het onkruid echt te wild woekert op een aantal plekken in de stad. Ook valt het de fractie op dat de boompjes bij bedrijventerrein De Dijk en bij de Wielerbaan niet meer in leven zijn.

De PvdA Maassluis is duidelijk in de brief naar het college. "Ook deze zomer is het opnieuw erg groeizaam weer: genoeg regen en regelmatig een lekker zonnetje. Ieder jaar is de zomer dan ook het piekseizoen met klachten over onkruid. We hebben er dan ook begrip voor dat niet overal in de stad de bestrating vrij kan blijven van onkruid. Maar her en der in de stad woekert het echt te wild. Wij krijgen de indruk dat er delen van de stad zijn die niet de aandacht krijgen die ze verdienen."

De partij geeft uiteraard ook concrete voorbeelden: de zitjes aan de boulevard aan de oostelijke kant van de haven het Burgemeestersplantsoen, de wijk het Stort, achter de Esserstraat en ook bij de Van Beethovenlaan. De PvdA heeft de indruk dat vooral de nieuwe gebieden in de stad zoals het Burgemeestersplantsoen en bedrijventerrein De Dijk nog niet goed zijn opgenomen in de reguliere indeling van werkzaamheden van de gemeentelijke buitendienst.

Er zijn ook een fors aantal nieuwe bomen geplant in het recreatiegebied van het wielerparcours ter compensatie van werkzaamheden aan de nieuwe CO2 leiding. Die bomen lijken te verdorren. En ook bij bedrijventerrein De Dijk lijken de kortgeleden aangeplante bomen meer dood van levens. De partij wil weten hoe dit kan en wat er aan gedaan gaat worden.

Reacties