Speelterrein Stadsmolen/Pelmolen krijgt opknapbeurt

07-02-2023 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Binnenkort start de opknapbeurt van het speelterrein aan de Stadsmolen en Pelmolen. Kinderen van plaatselijke basisscholen hebben samen met medewerkers van de gemeente meegedacht over de inrichting ervan. Zij hadden verschillende wensen en leuke ideeën die de gemeente zoveel mogelijk in het ontwerp heeft verwerkt. Als de opknapbeurt volgens plan verloopt is het speelterrein in juni weer open, ruim voor de zomervakantie. 

Op verzoek van de kinderen blijven het voetbalveldje en de zandspeelplaats bestaan. Speeltoestellen die worden toegevoegd zijn onder andere: een wilgentunnel met hut en een blote-voeten-pad. Maar ook is er gedacht aan meer bomen, meer zitgelegenheid en een heuse kabelbaan, etc. Zo wordt spelen leuker en actiever en tegelijkertijd krijgen verschillende planten en bomen meer ruimte om te groeien en ontstaan er meer soorten (biodiversiteit) groen.

Gemeente Maassluis is bezig met het (her)inrichten van speelterreinen in verschillende wijken waarbij het spelen en de natuurlijke omgeving goed met elkaar samengaan. De herinrichting van speel- en recreatieterrein aan de Stadsmolen/Pelmolen is de eerste in de rij. Een deel van de bestaande speelattributen krijgt een grote opknapbeurt en komt medio juni terug. Dan worden ook de nieuwe speelattributen geplaatst. Hiermee wordt het speelterrein en de buitenruimte duurzamer en gezonder gemaakt voor onze jonge Maassluise generatie.Gerelateerd