Varend Corso niet meer naar Vlaardingen

09-01-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Het doek is gevallen voor het Varend Corso in Vlaardingen. Er verandert dit jaar erg veel bij het corso en één van die veranderingen is dus dat Vlaardingen uit de route is geschrapt.

De organisatie wil op die manier een groter publiek kunnen bereiken. ,,Met de nieuwe route en het inschakelen van SBS6 worden doelgroepen bereikt die anders nooit op deze manier kennis zouden maken met de kakelverse Westlandse groenten, de weelderige bloemenpracht uit de kassen en het technisch vernuft dat daarmee gepaard gaat'', zo luidt het in een ronkend persbericht.

Deze veranderingen zijn volgens de organisatie nodig omdat het aantal deelnemers, schippers en sponsorgelden terugliepen, allen hard nodig om het Varend Corso draaiende te houden. ,,Dit jaar heeft de organisatie helaas het besluit moeten nemen om Vlaardingen niet meer aan te doen. Het gat tussen de gewenste bijdrage en toegekende subsidie van de gemeente bleek onoverbrugbaar. Daardoor ziet het bestuur zich genoodzaakt om de route in te korten en niet verder dan Maassluis te varen.''

Vorig jaar werd al bekend dat het Varend Corso vanaf 2020 niet meer in augustus wordt gehouden, maar is verplaatst naar het eerste weekend van juli. Daarnaast wordt Maassluis niet meer op vrijdag, maar op donderdag aangedaan.  

Het Varend Corso is de gemeente Vlaardingen dankbaar voor de jarenlange samenwerking. Het bestuur hoopt dan ook dat de corsostoet in de toekomst wellicht wel weer door kan varen naar Vlaardingen.Gerelateerd