Zie ginds komt de stoomboot naar Maassluis

15-10-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Hij komt, hij komt…! We hebben geweldig nieuws voor alle kinderen in Maassluis, de Sinterklaasintocht mag dit jaar gelukkig weer doorgaan! Natuurlijk wel een beetje aangepast aan de geldende coronamaatregelen en een iets andere opzet met de aankomst in de haven, maar de Sint is in zijn nopjes. Op 13 november om 10.00 uur arriveren hij en zijn Pieten met stoomboot Spanje en gevolg in de haven van Maassluis.

Wat is er anders dit jaar?
Het meest in het oog springende verschil met voorgaande jaren is dat Sint en zijn Pieten nergens stil mogen staan, om zo een grote menigte te voorkomen. Als er teveel publiek om de Sint heen staat en er is, zoals gebruikelijk, geen doorkomen aan; dan wordt het bezoek afgebroken en zullen Sint en Pieten doorgaan naar de volgende locatie. Dat is natuurlijk geen onwil van de Sint en Pieten, want die begrijpen het enthousiasme om elkaar na zo lang weer te zien maar al te goed, maar ze moeten zich aan de regels houden.

Geen programma met zingen en dansen op de Stadhuiskade
In plaats daarvan zullen burgemeester Haan en presentatrice Fleur van Gelderen in een bootje de binnenhaven op en neer varen vanaf 09.45 uur. Zij zullen gezellig met de kinderen zingen en praten tot Sinterklaas binnenvaart. Sinterklaas stapt dan zelf ook in dat bootje en zal met de burgemeester en Fleur meevaren door de hele binnenhaven, van Koepaardbrug tot Schansbrug.

Het is dan ook de bedoeling dat alle ouders en kinderen zich zoveel mogelijk verspreiden over de hele kades langs de binnenhaven om naar Sinterklaas te zwaaien en mee te zingen.

Sinterklaas gaat niet de Wip af
Het heeft dus echt geen zin om een mooi plekje nabij de Stadhuiskade of de Wip te zoeken om de intocht goed te kunnen volgen. Sinterklaas vaart in het kleine bootje de hele binnenhaven door en zal daarvan afstappen op een voor het publiek afgesloten terrein. De Pieten hebben dit jaar voorverpakte zakjes strooigoed, mandarijnen en pakjes rozijnen bij zich om uit te delen. Niemand heeft dit snoepgoed dus aangeraakt. Uiteraard is de glutenvrije Piet ook weer in het land. Hij bevindt zich rondom Sinterklaas en is herkenbaar aan het glutenvrije logo.

,,We zijn echt heel blij dat de intocht van Sinterklaas dit jaar, met wat kleine aanpassingen, door kan gaan", zegt Anton Wesselius, voorzitter van Stichting De Rode Mijter Company. ,,We hopen echter wel op goede medewerking van alle volwassenen om er voor de kinderen weer een fantastisch feest van te maken. Het belangrijkste punt hierbij is dat ook ouders/verzorgers helpen om Sinterklaas en de Pieten bewegingsruimte te geven; zij mogen niet stilstaan! Als er een menigte ontstaat, zijn wij verplicht om het bezoek af te breken en dat zou voor de kinderen heel sneu zijn. Daar kunt u het mee eens zijn, of niet; dit zijn de regels waar wij ons aan moeten houden en zullen die ook volgen."

Programma 13 november
Tot zover hetgeen er dit jaar niet kan of mag, maar er blijft nog een heel leuk programma over!

09.45 uur Burgemeester Haan en presentatrice Fleur van Gelderen varen in de binnenhaven op en neer om met de kinderen gezellig te praten en te zingen
10.00 uur Daar komt de stoomboot!
10.10 uur Sinterklaas stapt in het bootje bij de burgemeester en Fleur en vaart ook in de binnenhaven (tussen Koepaardbrug en Havenkom/Schansbrug) op en neer.
10.30 uur Daarna stappen Sint en zijn Pieten in de speciale Pietenbus om op verschillende locaties in Maassluis de kinderen ook persoonlijk te kunnen begroeten
11.00 uur Winkelcentrum Steendijkpolder
11.20 uur Van Kortenhof Fietsen
11.40 uur Winkelcentrum Palet
12.10 uur Stadshart
12.50 uur Winkelcentrum Koningshoek
14.00 uur Kindermiddag in Theater Koningshof (AFGELAST!)

Sinterklaashuis
Op zondagmiddag 14 november gaat het sinterklaasfeest nog even door. Om 13.00 uur opent burgemeester Haan het Sinterklaashuis! Sinterklaas woont en slaapt dit jaar in een prachtig nieuw onderkomen; de showroom van Autobedrijf Koree, Haven 45 in Maassluis. De entree is gratis! Onder de 12 jaar kan iedereen zo naar binnen, voor personen boven de 12 jaar is een QR-code (coronatoegangsbewijs) nodig. Gerelateerd