Negen partijen bij raadsverkiezingen

10-02-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS - Het Centraal Stembureau heeft gisteren negen geldige kandidatenlijsten goedgekeurd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Evenzoveel partijen doen dus mee op 21 maart voor één of meerdere zetels in de gemeenteraad.

De kandidatenlijsten voor Maassluis zijn genummerd van een tot en met negen, met op de eerste zeven plaatsen de partijen die ook in 2014 aan de verkiezingen meededen.

Partijen die op 21 maart voor het eerst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn Forum van Maassluis, van voormalig Maassluis Belang raadslid Jan van den Hoek, en GroenLinks.

De meeste partijen hebben meer kandidaten op de lijst dan ze, naar verwachting, aan zetels zullen halen. VVD heeft de langste lijst met 25 kandidaten, in de gemeenteraad van Maassluis zijn 'slechts' 23 zetels te verdelen.

De lokale partij Forza Maassluis die van plan was om mee te doen, heeft de eindstreep niet gehaald. Doordat diverse kandidaten zich terugtrokken, moest lijsttrekker Bea Scheurwater opnieuw beginnen met het verzamelen van voldoende handtekeningen voor deelname. Daar bleek te kort tijd voor waardoor de partij zich genoodzaakt zag zich terug te trekken.

De volledige lijstindeling:
1. Partij van de Arbeid
2. CDA
3. VVD
4. Verenigde Senioren Partij
5. Maassluis Belang
6. Democraten 66
7. ChristenUnie
8. Forum voor Maassluis
9. GroenLinks

Gerelateerd