Openbare verlichting in Maassluis ‘een moeizame kwestie’

06-02-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De openbare verlichting is in Maassluis de laatste jaren vaak een ‘moeizame kwestie geweest’. Dat stelt de PvdA Maassluis in schriftelijke vragen aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders. ,,Als PvdA Maassluis hebben we hierover in het verleden ook al vragen gesteld aan het college. Naar aanleiding van de huidige situatie hebben wij toch nog aanvullende vragen.”

De PvdA Maassluis constateert allereerst dat een aantal lichtmasten langs de Westlandseweg tot in de Binnenstad al maanden niet werken. ,,De afgelopen weken is zelfs het hele Marelplein donker. Wat doet u eraan om die hardnekkige storingen te verhelpen?” Daarnaast wijst de partij het college erop dat een aantal lantaarnpalen in de Binnenstad, langs de Noordvliet, al ‘een tijdje een storing hebben’. ,,Wanneer gaan deze lantarenpalen weer stabiel werken?” Ook meldt de PvdA Maassluis dat de openbare verlichting in de Vertowijk en bij de fietsenstalling bij metrostation Maassluis West niet goed werkt.

Nieuwe woningen
,,In de Sluispolder-West zijn er mooie nieuwe woningen gerealiseerd. Helaas is er op verschillende plekken bij deze nieuwe woningen, bijvoorbeeld in de Bilderdijklaan, in de wijk geen lantarenpaal te bekennen die de omgeving verlicht,” schrijft de PvdA. ,,En soms staan de palen midden in de afritten of parkeervakken. Wat gaat u doen om ook daar te zorgen voor voldoende openbare verlichting, op de juiste plek, en wanneer kunnen de inwoners daarop rekenen?”

Oversteekplaatsen
Tenslotte wordt het college gevraagd of het ervan op de hoogte is dat de LED-verlichting boven een aantal oversteekplaatsen het niet doen. En welke maatregelen het college gaat nemen voor een ‘kwantitatieve en kwalitatieve aanpak van de openbare verlichting in Maassluis in den brede?’Gerelateerd