PvdA: Uitstraling binnenstad moet schoon en aantrekkelijk blijven

15-08-2019 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De binnenstad van Maassluis moet een schone en aantrekkelijke uitstraling blijven houden en daar zijn maatregelen voor nodig, stelt PvdA in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Naar aanleiding van de unaniem aangenomen motie ‘Uitstraling Binnenstad’ wil de partij onder andere weten welke acties er inmiddels zijn genomen.

PvdA Maassluis wil allereerst van het college weten welke acties er zijn genomen om de motie ‘Uitstraling Binnenstad’ uit te voeren en hoe ervoor wordt gezorgd dat de binnenstad een schone en aantrekkelijke uitstraling blijft houden. Bovendien vraagt de partij ‘waarom het zolang duurt voordat kapotte lantaarnpalen worden vervangen.’

Vrachtverkeer

Lantaarnpalen zouden worden kapot gereden door vrachtwagens die op de Noordvliet ZZ rijden. ,,Ook zorgen vrachtwagens ervoor dat de bestrating, na de herstrating van een aantal jaren geleden, er nu op sommige plekken al erbarmelijk slecht uitziet,’’ schrijft PvdA. ,,Bent u bereid om samen met de bewoners en ondernemers te onderzoeken welke maatregelen kunnen worden genomen om het kapot rijden van lantaarnpalen en het wegdek en te hard rijden van auto’s en bestelbussen tegen te gaan?’’ Daarnaast wil de partij weten of het college bereidt is te onderzoeken of het mogelijk is om van de Noordvliet NZ een voetgangersverblijfgebied te maken, ‘al dan niet alleen voor de vrijdag en zaterdag’ en vrachtverkeer te verbieden op de Noordvliet ZZ.

Bewegwijzering

,,De binnenstad van Maassluis is een gebied waar we trots op mogen zijn en het ook waard is om naar verwezen te worden,’’ stelt PvdA Maassluis. ,,Kunt u ons aangeven hoe het staat met het updaten van de bewegwijzering vanuit verschillende punten in Maassluis naar de binnenstad?’’ Bovendien wil de partij weten wanneer de bordjes op de bruggen worden vervangen en of de ernstig verouderde ANWB-borden met routes en informatie op de historische panden vervangen worden.

Afval

Als laatste brengt PvdA Maassluis het onderwerp afval onder de aandacht. Zo wil de partij van het college weten of de gemeente de schoonmaak na de vrijdagmarkt weer in eigen hand heeft genomen. Daarnaast vraagt de partij of ondernemers worden aangesproken op het verkeerd aanleveren van hun afval.

 

 Gerelateerd