Wanneer komt er een islamitische begraafplaats in Maassluis?

08-07-2021 Politiek Redactie

MAASSLUIS – Op welke termijn komt er een islamitische begraafplaats in Maassluis? Dat wil de fractie van PvdA Maassluis weten van het college van burgemeester en wethouders en stelt daarom schriftelijke vragen.

Vanuit de moslimgemeenschap hoort de PvdA Maassluis regelmatig signalen dat er behoefte is aan een islamitische begraafplek, schrijft de fractie. In een artikel in het Algemeen Dagblad stond vermeld dat een initiatiefnemer al 7 jaar in gesprek is met de gemeente. ,,Tijdens het raadsbezoek aan de begraafplaats aan de Hooge Dijk in september 2020 is ons verteld dat er gesprekken werden gevoerd met de islamitische gemeenschap over hun wensen en behoeften. Klopt het dat u al zo lang in gesprek bent met de gemeenschap?”

De fractie van de PvdA wil verder weten waarom het zo lang duurt om tot een islamitische begraafplaats te komen. ,, Steeds meer moslims zijn hier geboren en getogen, zien hun toekomst hier en willen daarom ook in Nederland begraven worden. Bent u met ons van mening dat er ook voor onze islamitische Maassluizers een plek moet zijn om te worden begraven?” Een islamitische begraafplaats moet aan enkele speciale regels voldoen. Zo is eeuwige grafrust belangrijk en ligt de overledene op de rechterzij met het aangezicht in de richting van Mekka.

Tenslotte wil de partij van het Maassluise college weten op welke termijn er een aparte begraafplek voor islamitische inwoners van Maassluis gerealiseerd kan worden op de begraafplaats aan de Hooge Zeedijk.Gerelateerd