Wanneer wordt Maassluis een Regenbooggemeente?

15-06-2021 Politiek Redactie

De regenboogvlag wappert op het stadhuis in Maassluis op 11 oktober 2020.

MAASSLUIS – Waarom is Maassluis nog geen Regenbooggemeente? Dat wil Raoul Kleijwegt, fractievoorzitter van GroenLinks Maassluis, weten. Daarom stelt hij namens de partij schriftelijke vragen over dit onderwerp aan het college van burgemeester en wethouders.

De gemeenteraad heeft in november 2018 een motie aangenomen om Maassluis een Regenbooggemeente te verklaren. Een Regenbooggemeente is een gemeente die actief beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele personen, transgender en intersekse personen (LHBTI’s). GroenLinks Maassluis wil allereerst van het college weten waarom deze motie nog niet is uitgevoerd.

Verder vraagt de partij of het college van plan is de sociale veiligheid van LHBTI+’ers te waarborgen en welke mogelijkheden het college daartoe heeft. ,,Betrekt het college ook dagen zoals de Internationale Dag tegen homofobie en Paarse Vrijdag in het beleid?” Tenslotte wil GroenLinks weten of de nieuwe regenboogvlag gehesen zal worden op Nationale Coming-Out dag op 11 oktober.