Vervanging kunstgrasmat hoofdveld Excelsior Maassluis

12-06-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS – De kunstgrasmat van het hoofdveld van Excelsior Maassluis wordt voortijdig vervangen. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Hoewel vervanging van de kunstgrasmat oorspronkelijk stond gepland voor het jaar 2022, heeft het vele gebruik van het veld ervoor gezorgd dat de kwaliteit en bespeelbaarheid is afgenomen waardoor vervanging nodig is.  

Om het veld de komende twee jaar aan de licentie-eisen van de KNVB te laten voldoen, zouden diverse delen van de kunstgrasmat vervangen moeten worden. Hierdoor zou een lappendeken ontstaan die wel aan de minimum keuringseisen voldoen, maar speltechnisch en esthetisch niet acceptabel is. Bovendien zou de kunstgrasmat alsnog vervangen moeten worden na twee jaar. Daarom kiest de gemeenteraad ervoor de kunstgrasmat voortijdig te vervangen.

Het naar voren halen van de investering houdt in dat de kunstgrasmat nu in een keer moet worden afgeschreven. Dat betreft een bedrag van €180.675,-. De afschrijvingstermijn van de nieuwe kunstgrasmat wordt tien jaar in plaats van twaalf jaar. Omdat de huidige offerte voor het vervangen van de kunstgrasmat later is dan het beschikbare krediet, levert het inkorten van de afschrijvingstermijn geen extra kosten op.Gerelateerd