Zaalvoetballers Excelsior: vier punten in vijf dagen

• 05-12-2017

MAASSLUIS - De zaalvoetballers van Excelsior Maassluis hebben in korte tijd vier punten behaald en hebben zich daarmee stevig in de middenmoot genesteld. Van de onderste plaatsen is nu duidelijk afstand genomen, het nieuwe doel voor de ploeg is om aansluiting te vinden met de subtop. De resultaten van afgelopen week bieden hiervoor in ieder geval genoeg hoop.

Tegen medemiddenmotor Tutor, afgelopen woensdag, liet Excelsior zien dat het dit seizoen wisselvalligheid troef is. Het begon goed aan de eerste helft door kansen te creëren en weinig weg te geven. De Tricolores beloonden zichzelf in deze fase echter niet, iets dat dit seizoen al vaker het manco was. Gevolg: een langzaam kantelende wedstrijd met een ietwat mazzelend Tutor dat uit wist te lopen naar 4-1. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd dan ook gespeeld.

Excelsior liet echter zien over veerkracht te beschikken toen via een vrije trap van Michael Stigter de ietwat onverwachte 4-2 aansluitingstreffer viel. De Tricolores besloten een risicovolle maar vruchtbare tactiek te hanteren door keeper Dani Gonzalez te laten meevoetballen en Tutor met hoge druk vast te zetten. Met nog twee minuten op de klok leidde dit tot complete oorlog in het hoofd bij Tutor en via Jesse van Gastel en Michael Stigter werd de 4-3 en 4-4 binnengewerkt.

Overtuigende zege op VELO
Dan moest het maandag maar gebeuren tegen VELO. Excelsior Maassluis begon, net als tegen Tutor, fel en dominant met één belangrijk verschil: er werd nu wel gescoord. Via Jesse van Gastel en Nick van Dijk (2x) werd een snelle 3-0 voorsprong genomen waarmee de Tricolores zich beloonden voor de goede start. Excelsior kon daardoor achterover leunen. Het leidde tot iets meer balbezit voor VELO maar via de counter kwam het gevaar nog steeds van Excelsior via Niels Koogje en zijn broer Jasper werd het daardoor 4-0 (net voor rust) en 5-0 (net na rust).

VELO stuurde vervolgens, net als Excelsior Maassluis vorige week, de keeper mee als vijfde veldspeler en begon iets opportunistischer te spelen. Excelsior werd tegelijkertijd wat laconiek en prompt was het een wedstrijd. Het werd 5-1, 5-2 en niet veel later 5-3. De thuisploeg deed er net op tijd een schepje bovenop. Michael Stigter schoot een vrije trap als een raket binnen (de keeper kan de bal hooguit gehoord hebben, gezien heeft ie ‘m niet) en Jasper Koogje maakte een mooie steekbal van Jesse van Gastel af waardoor de stand naar 7-3 werd getild.

Het slotakkoord was voor VELO waardmee de 7-4 eindstand was bereikt. Een mooie zege die vertrouwen biedt voor het komende programma. In 2017 speelt Excelsior Maassluis zaal 1 nog twee wedstrijden. Een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Zwarte Pijl en een thuiswedstrijd tegen koploper Lugdunum.