‘Henk Fortuin’ op zoek naar kleine ruimte

18-01-2021 Uit Redactie

Noorddijk met links de Groote Kerk – Henk Fortuin

MAASSLUIS - De Stichting Henk Fortuin is op zoek naar een opslagruimte waar de schilderijen en tekeningen van de in 2007 overleden schilder kunnen worden opgeslagen. De stichting huurt nu een kleine ruimte in het schoolgebouw aan de IJsvogelstraat in Maassluis waar de Kunst en Cultuur Academie (KCA) gebruik van maakt. Dit gebouw moet in april worden verlaten omdat het tegen de vlakte gaat en plaats moet maken voor woningbouw. Voor de KCA is een plek gevonden in de Koningshof maar  voor ‘Henk Fortuin’ is daar geen ruimte.

Vrijwilligers van de Stichting Henk Fortuin beheren het door de schilder gemaakte werk met als doel Maassluizers, kunstliefhebbers en anderen er kennis mee te laten maken. Er verschenen boekjes over zijn werk, er wordt geëxposeerd en er worden (onder andere om uit de kosten te komen) schilderijen verkocht.

Exposeren zat er vorig jaar vanwege de coronacrisis niet in. Zo moest de Kunstroute Maassluis, waar de stichting altijd aan meedoet, worden afgeblazen. In de planning staat wel een expositie in oktober 2022, in het Douanehuisje.

Meer weten? Zie http://henkfortuin.nl/ of neem contact op met voorzitter Willem Fortuin: stichting@henkfortuin.nl, 06 – 5115 6983.Gerelateerd