Nomineer kandidaten voor Culturele Prijs

23-03-2019 Uit Redactie

Corinda van den Bos en Marielle Romeo ontvingen de Culturele Prijs Maassluis in 2018

MAASSLUIS - De Culturele Raad Maassluis nodigt iedereen uit kandidaten, personen en/of instellingen, te nomineren voor een Culturele Prijs. Tijdens de Week van de Cultuur worden de Culturele Prijs Maassluis (CPM) en de Culturele Jongerenprijs Maassluis (CJPM) uitgereikt.

De CPM en CJPM zijn bedoeld om personen en/of instellingen een blijk van waardering te verlenen voor door hen geleverde opmerkelijke prestaties op cultureel gebied. De CPM bestaat uit een oorkonde en een door de Maassluis kunstenaar Ans van de Wiel speciaal voor dit doel ontworpen beeldje.

De winnaar van de CJPM ontvangt naast een oorkonde een geldbedrag van €300,-.  Dit bedrag is bedoeld om het talent een ruggensteuntje te geven om zich verder te bekwamen.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor de CPM of de CJPM gelden de volgende criteria:

- Het leveren van een bijzondere prestatie op regionaal, provinciaal, landelijk dan wel internationaal niveau op het gebied van kunst of cultuur.
- Een langdurige of opvallende inzet of bijdrage aan de cultuur of cultuurhistorie, in het bijzonder die van Maassluis.
- Een opmerkelijke erkenning van kunstenaars die bijvoorbeeld blijkt uit een nationale of internationale reeks van exposities, optredens of opdrachten of gewonnen prijzen.
- Een in het oog springende prestatie in een van de vormen van kunst, zoals beeldende kunst, literatuur, kunsthistorie, dans, zang, muziek, toneel, film, fotografie etc.
- Woonachtig zijn in Maassluis of een andere directe band met Maassluis hebben.
- Voor de CJPM geldt bovendien jonger zijn dan 27 jaar.

Nomineren

Een kandidaat nomineren kan door voor 20 mei een email te sturen naar secretaris@crmmaassluis.nl. Voeg bij de aanbeveling een onderbouwing toe, waarom is deze kandidaat geschikt voor het ontvangen van de CPM of CJPM.Gerelateerd