Categorie├źn

Service

14 locaties doen mee met Kunstroute Maassluis

14 locaties doen mee met Kunstroute Maassluis
Uit

14 locaties doen mee met Kunstroute Maassluis

  • Redactie
  • 06-03-2023
  • Uit
14 locaties doen mee met Kunstroute Maassluis
Om in je agenda te noteren: op 15 en 16 april vindt de Kunstroute Maassluis plaats. Bij 14 locaties in Maassluis zijn dan werken van 22 Maassluise Kunstenaars, 13 gastkunstenaars en 3 organisaties te bewonderen. 

Wat is er allemaal te zien? Fotografie, grafiek (o.a. zeefdrukken), schilderijen (olie-, acryl- en aquarelverf, materie, structuur, realistisch en abstract), tekeningen (o.a. pen, pastel), driedimensionale kunstvoorwerpen (hout, keramiek, glas en andere materialen) en multimedia. Bijna alle kunstenaars zijn aanwezig om bezoekers te vertellen over hun werk. Daarnaast zijn er een aantal live demonstratie bij te wonen in de Wasserij en de Kunst en Cultuur Academie. Voor kinderen wordt een Kinderspeurtocht georganiseerd. 

Anders dan bij vorige Kunstroutes zijn de expositieruimtes en ateliers meer over Maassluis verspreid. In een denkbeeldige driehoek zijn de locaties tussen Bikkel Museum (Uiverlaan 16), het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52) en de Wasserij (Zuidvliet 108) te vinden. Een groot deel is beloopbaar, maar voor de hele route is een fiets wel zo makkelijk. Mocht je met de auto komen: parkeren is overal gratis maar in het oude centrum heeft u een parkeerschijf nodig.

Op de website van de Maassluise Kunstenaars is een folder over de Kunstroute Maassluis te vinden.