Categorieën

Service

40 Maassluizers met coronavirus, 14 in het ziekenhuis

40 Maassluizers met coronavirus, 14 in het ziekenhuis
Gezond

40 Maassluizers met coronavirus, 14 in het ziekenhuis

  • Redactie
  • 17-04-2020
  • Gezond
40 Maassluizers met coronavirus, 14 in het ziekenhuis

MAASSLUIS – 40 Maassluizers zijn positief getest op het coroanvirus, 14 van hen liggen in het ziekenhuis of zijn opgenomen geweest, dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Gisteren werd bekend dat één Maassluizer is bezweken aan het coronavirus. In Schiedam zijn er 115 mensen besmet, liggen er 34 in het ziekenhuis en zijn er vier overleden. 152 Vlaardingers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 30 in het ziekenhuis


Het RIVM meldt vandaag landelijk 1.235 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 30.449. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 144 gisteren stierven er 181, mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 3.459 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 156 naar 9.465.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.